Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

'Un dia de salari', un any d'il·lusions

La iniciativa dels treballadors de Caixa Popular de donar un dia de sou recapta 26.000 euros per a fer possible 9 projectes de cooperació

'Un dia de salari', un any d'il·lusions

Caixa Popular amb la iniciativa «Un dia de Salari» recapta 26.000 euros i fa realitat 9 projectes de cooperació al desenvolupament. Es tracta d'una acció solidària en la qual l'equip humà de l'entitat dóna voluntàriament un dia del seu salari i Caixa Popular aporta una quantitat equivalent al total recaptat.

La campanya «Un dia de Salari» la impulsa el Grup de Cooperació de l'entitat financera, integrat per un equip de persones voluntàries del col·lectiu de treball de l'entitat, que tenen com a objectiu fomentar i difondre els valors de la solidaritat i la intercooperació entre l'equip humà de l'entitat.

Estos són els projectes triats.

«Dotació Forn a Farsía, autosuficiència alimentària en campaments de refugiats sahrauís» en Smara-Tindouf (Algèria)

Presentat per l'Associació Ajuda als Pobles, ha estat un dels projectes seleccionats amb una dotació econòmica de 3.000 euros. La iniciativa crearà ocupació entre els joves de la zona i autosuficiència alimentària.

«Millora de la formació de l'alumnat de secundària en TICS (noves tecnologies d'informació i comunicacions)», a Arbollé (Burkina Faso)

Presentant per CIM Bukina amb col·laboració amb la Infancia y la Mujer en Burkina Fasso. L'objectiu és promoure l'accés a una educació secundària de qualitat amb l'adaptació de tecnologies informàtiques apropiades i millora de les capacitats per al desenvolupament personal de la població. Caixa Popular col·labora amb un pressupost de 3.000 euros.

«Planta un arbre»

El projecte de l'ONG Menuts del Món té com objectiu la sensibilització mediambiental a l'escola, promoure entre els xiquets i xiquetes les relacions interculturals, la col·laboració i el respecte.

«Aliments per a la població celíaca dels campaments de refugiats sahrauí»

La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià ha posat en marxa una iniciativa per a subministrar aliments sense gluten a la població celíaca als campaments de refugiats.

«Jerovia. Cooperativa de desenvolupament, atenció, integració dels menors discapacitats de les comunitats guaranís»

El projecte de Menuts del Món destinat a les comunitats guaranís de Bolívia permetrà crear una cooperativa de mares, pares i agents socials i sanitaris per crear mecanismes d'integració dels seus fills i filles amb capacitats especials i disfuncionalitat.

«Associació One Day Yes per a millorar la vida de la infància»

L'associació One Day Yes també es beneficiarà de la campanya que impulsa el Grup de Cooperació de Caixa Popular. Amb un pressupost de 3.000 euros faran possible un projecte que per a millorar la vida de la infància i les seues famílies i fomentar el respecte pel medi ambient. Disminuint la desnutrició infantil, impartint tallers sociosanitaris, formant a la comunitat en el respecte al medi ambient i reciclatge. I amb la cura i millora de l'hort ecològic escolar. Amb la iniciativa «Millorar la nutrició i educació dels xiquets i xiquetes de l'escola ecològica a Lamu, Kènia. Una EcoSchool construïda amb botelles, plàstic i altres residus reciclats al mar».

«Protecció i suport psicosocial a menors siris refugiats» a Ammán, Jordània

La iniciativa de Psicólogas y Psicólogos sin Fronteras també ha sigut seleccionat per beneficiar-se amb una quantia de 3.000 euros. L'objectiu és protegir a xiquets, xiquetes i adolescents refugiats sirians en situació de vulnerabilitat, especialment davant la violència de gènere.

«Horts ecològics als campaments Sahrauís» a Tinduf, Algèria

El projecte de Talha Xirivella a també serà una realitat amb el suport de Caixa Popular. Amb un pressupost de 3.000 euros permetrà ampliar horts mitjançant la creació de pous que garanteixen el reg per a fomentar l'ocupació i l'alimentació variada.

«Terra d'Esperança» a Olancho, Hondures

Escuelas para la Paz impulsa un projecte per a ampliar les aules i donar millor cobertura en educació per a adolescents sense recursos econòmics, sense treball i amb descendents a càrrec seu.

«Sembrant Camins»

Per últim, amb la iniciativa del Grup de Cooperació de l'entitat és farà possible el projecte de Sembrant camins amb una ajuda de 2.000 euros. L'objectiu és aconseguir la integració educativa i social per a prevenir el fracàs escolar, la desigualtat i l'assetjament, així com treballar la diversitat i la competència social dels participants.

Compartir el artículo

stats