“Todo está perdido”, de CARLA PEREIRA y de JUANFRAN JACINTO s´ha convertit, enguany, en el MILLOR CURT de la SECCIÓ OFICIAL de QUARTMETRATGES 2023, un festival que, en la seua 40 edició, ha rebut 58 obres i 35 guions. El director del curt, basat en unes tires còmiques de PACO ALCÀZAR, ha rebut el premi de mans de l´alcaldessa de Quart de Poblet, CRISTINA MORA.

També en la SECCIÓ OFICIAL, el MILLOR CURT DE FICCIÓ, que ha fet una MENCIÓ ESPECIAL a la “Historia Interminable”, de DAVID VALERO, ha sigut per al curt de terror “Pisanka”, una obra de JORGE YÚDICE, que és candidata als GOYA.

En l´apartat de MILLOR CURT SECCIÓ DOCUMENTAL, de la SECCIÓ OFICIAL, QUARTMETRATGES 2023 ha reconegut l´obra d´ALEXANDER LEMUS, “Perro Asesino”, que conta la història del seu gos.

El premi al MILLOR CURT SECCIÓ ANIMACIÓ de la SECCIÓ OFICIAL de QUARTMETRATGES 2023 se l´ha emportat, en esta ocasió, “BECARIAS, una obra, crítica i autocrítica, dirigida per Marina Donderis, Núria Poveda y Marina Cortón.

La 40 edició de QUARTMETRATGES també ha premiat el MILLOR CURT REVELACIÓ, “Encara Dura", d´Irene Puente; i la MILLOR INTERPRETACIÓ, que ha sigut EX AEQUO, per a ISABEL ROCATTI, per “Hàbitat”, i per a ALBERTO HERRERO, per “Pasando Teruel”. A més, el Festival ha reconegut “HARDCORE”, d´ADÁN ALIGA, com MILLOR CURT VALENCIÀ.

El PREMI del PÚBLIC se l´ha endut “Pasando Teruel”, de MANUEL OMONTE; el PREMI JURAT JOVE, ha sigut per a “El Maestrat Filmat”, de FERMÍN SALES; el MILLOR GUIÓ en VALENCIÀ ha sigut per “ANSELMO”, de BORJA VIZCAÍNO; el MILLOR GUIÓ en CASTELLÀ, per a SLAUGHTER, de MARCO HUERTAS; i el PRIMER PREMI CURT PER MÒBIL, l´ha guanyat "Una Bonita historia”, de LUISA MARÍA SÁNCHEZ i BELÉN GUAYANAY.

La Gala de CLAUSURA de la 40 edició de QUARTMETRATGES, celebrada el DISSABTE 28 d´OCTUBRE, estiguè conduïda i amenitzada, magistralment, per les actrius i còmiques, MARÍA JUAN y MARÍA ZAMORA; comptà amb la música en directe de GILBERTÁSTICO; i va concloure amb una foto de familia amb tots els premiats.