13 de noviembre de 2016
13.11.2016
Opinión 

La vertebració de la província

13.11.2016 | 12:46
La vertebració de la província

Les comarques de Castelló requereixen un bon projecte turístic per als pròxims anys amb l'objectiu de posicionar-se com un referent a nivell nacional i internacional amb un producte atractiu i diferenciat. Hi ha feina per davant, però es pot aconseguir. El treball i l'esforç ha de tindre com a objectiu principal reforçar els eixos turístics que vertebren la província, és a dir, enfortir la importància dels municipis, les comarques i els territoris com a element de cohesió territorial i de contextualització turística, al mateix temps que se'ls dote de competències per a gestionar els seus recursos turístics. Ara bé, qualsevol projecte que es porte endavant ha d'estar pensat perquè s'establisquen instruments estables de cooperació entre les diferents administracions que actuen en matèria de turisme, com són la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments, per a facilitar, d'aquesta forma, la coordinació i l'optimització de recursos, així com la posada en valor dels mateixos. En aquests moments, el Patronat Provincial de Turisme, està elaborant el 'Pla Estratègic de la Província de Castelló 2016-2020' i és ací on han de quedar reflectides la línies del projecte turístic que volem per a aquest futur.

Un dels plantejaments que ha d'apuntar per sobre d'uns altres és vertebrar el territori al voltant d'itineraris i rutes temàtiques (Ruta dels Castells, Ruta dels Templaris, Ruta del Papa Luna, Ruta de la Via Augusta, o la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries), facilitant així la circulació dels turistes i visitants, a través de corredors turístics que interconnecten els diferents espais de les nostres comarques. Amb aquesta línea de treball s'aconseguiria contextualitzar atractius i territoris que, d'una altra forma, es mantindrien aïllats. I és que Castelló, posseeix un patrimoni històric i mediambiental, material i immaterial, que quasi sempre passa desapercebut en campanyes de promoció i que projecta valors que haurien de ser més visibles per als turistes, amb l'objectiu de ser un element diferenciador enfront d'altres destinacions de costa amb els quals competim en el segment de sol i platja. Tot açò sense oblidar un dels nostres grans potencials, els productes de la terra, que fan de la gastronomia un dels elements d'atracció turística amb major singularitat, capaç d'atraure a nous segments de la demanda i, especialment, fora de temporada. Encara que el projecte ha de estar obert a les noves tendències i als nous mercats que puguen sorgir.

Un altre punt a dissenyar per a facilitar l'arribada de turistes a les nostres comarques seria el d'establir espais de trobada entre els agents que desenvolupen i dinamitzen nous productes i destinacions amb comercialitzadores i operadors turístics per a millorar el posicionament de la província i en els mercats internacionals.

Però qualsevol programa o pla que s'encete no ha d'oblidar-se que són els ajuntaments els receptors finals dels turistes, per la qual cosa juguen un paper importantíssim. Per això mateix, fa falta oferir un servei d'assessorament als municipis amb potencialitat turística que no compten amb personal especialitzat, ja que molts d'ells, fins i tot estant declarats com a Municipi Turístic no tenen cap tècnic en la matèria. I eixa hauria de ser una tema primordial de base per a desenvolupar una oferta de qualitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Castelló

La playa de Las Fuentes de Alcossebre se abre de nuevo
La playa de Las Fuentes de Alcossebre se abre de nuevo

La playa de Las Fuentes de Alcossebre se abre de nuevo

La Dirección General del Agua ha decretado la apertura al cumplir las últimas analíticas del agua...

La Diputación ofrece en un año 1.967 empleos en la provincia de Castelló

Un total de 4.917 castellonenses han participado en los procesos de selección gestionados por la...

Una empresa de la UJI lanza una pulsera inteligente para prevenir el ictus

El dispositivo ha sido ideado y desarrollado al 100 % en la Comunitat Valenciana

El Castellón convence a David Cubillas y a Javi Rubio

El Castellón convence a David Cubillas y a Javi Rubio

El delantero castellonense y el centrocampista valenciano amplían la nómina de jugadores del...

El Consell facilita a titulares de Carnet Jove descuentos en el Tram y líneas interurbanas

Beneficiará a usuarios de líneas al Grau, Almassora, Vila-real o Borriol, entre otras

El Consell destinará 120.000 € a la Fábrica Giner de Morella

El Consell destinará 120.000 € a la Fábrica Giner de Morella

El objetivo es velar por la conservación, reparación, mantenimiento y limpieza de todos los...

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 

Suscriptor | Comunitat Valenciana

Contenido exclusivo para suscriptores digitales
«El ´sorpasso´ es pasado. El liderazgo del PSOE está asumido»

«El ´sorpasso´ es pasado. El liderazgo del PSOE está asumido»

Ábalos lamenta que en la cuestión catalana «no hay nada más que lo que el PSOE diga del modelo...

Enlaces recomendados: Premios Cine