13 de noviembre de 2016
13.11.2016
Opinión 

La vertebració de la província

13.11.2016 | 12:46
La vertebració de la província

Les comarques de Castelló requereixen un bon projecte turístic per als pròxims anys amb l'objectiu de posicionar-se com un referent a nivell nacional i internacional amb un producte atractiu i diferenciat. Hi ha feina per davant, però es pot aconseguir. El treball i l'esforç ha de tindre com a objectiu principal reforçar els eixos turístics que vertebren la província, és a dir, enfortir la importància dels municipis, les comarques i els territoris com a element de cohesió territorial i de contextualització turística, al mateix temps que se'ls dote de competències per a gestionar els seus recursos turístics. Ara bé, qualsevol projecte que es porte endavant ha d'estar pensat perquè s'establisquen instruments estables de cooperació entre les diferents administracions que actuen en matèria de turisme, com són la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments, per a facilitar, d'aquesta forma, la coordinació i l'optimització de recursos, així com la posada en valor dels mateixos. En aquests moments, el Patronat Provincial de Turisme, està elaborant el 'Pla Estratègic de la Província de Castelló 2016-2020' i és ací on han de quedar reflectides la línies del projecte turístic que volem per a aquest futur.

Un dels plantejaments que ha d'apuntar per sobre d'uns altres és vertebrar el territori al voltant d'itineraris i rutes temàtiques (Ruta dels Castells, Ruta dels Templaris, Ruta del Papa Luna, Ruta de la Via Augusta, o la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries), facilitant així la circulació dels turistes i visitants, a través de corredors turístics que interconnecten els diferents espais de les nostres comarques. Amb aquesta línea de treball s'aconseguiria contextualitzar atractius i territoris que, d'una altra forma, es mantindrien aïllats. I és que Castelló, posseeix un patrimoni històric i mediambiental, material i immaterial, que quasi sempre passa desapercebut en campanyes de promoció i que projecta valors que haurien de ser més visibles per als turistes, amb l'objectiu de ser un element diferenciador enfront d'altres destinacions de costa amb els quals competim en el segment de sol i platja. Tot açò sense oblidar un dels nostres grans potencials, els productes de la terra, que fan de la gastronomia un dels elements d'atracció turística amb major singularitat, capaç d'atraure a nous segments de la demanda i, especialment, fora de temporada. Encara que el projecte ha de estar obert a les noves tendències i als nous mercats que puguen sorgir.

Un altre punt a dissenyar per a facilitar l'arribada de turistes a les nostres comarques seria el d'establir espais de trobada entre els agents que desenvolupen i dinamitzen nous productes i destinacions amb comercialitzadores i operadors turístics per a millorar el posicionament de la província i en els mercats internacionals.

Però qualsevol programa o pla que s'encete no ha d'oblidar-se que són els ajuntaments els receptors finals dels turistes, per la qual cosa juguen un paper importantíssim. Per això mateix, fa falta oferir un servei d'assessorament als municipis amb potencialitat turística que no compten amb personal especialitzat, ja que molts d'ells, fins i tot estant declarats com a Municipi Turístic no tenen cap tècnic en la matèria. I eixa hauria de ser una tema primordial de base per a desenvolupar una oferta de qualitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Castelló

Gritos xenófobos en el partido de juveniles Onda-Segorbe

El conjunto segorbino denunció que su jugador Ahmed Azzia recibió gritos racistas el miércoles...

La nieve hace acto de presencia en el interior

La nieve hace acto de presencia en el interior

Alerta amarilla para mañana en el norte de la provincia por nevadas de hasta 4 centímetros

Betxí halla cadáveres en el Palau-Castell de mil años de antigüedad

Los restos pertenecen a una mujer que ha sido bautizada como "Elvira" en honor a la segunda mujer...

´El Ministerio del Tiempo´ busca figurantes para un nuevo capítulo en Peñíscola

´El Ministerio del Tiempo´ busca figurantes para un nuevo capítulo en Peñíscola

La gabración será del 3 al 7 de abril y necesitan hombres y mujeres de 25 a 68 años

Moliner aplaza su candidatura para reforzar su liderazgo en el PP

Moliner aplaza su candidatura para reforzar su liderazgo en el PP

El presidente de la diputación asegura que no tiene una decisión tomada sobre su candidatura a...

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 

Suscriptor | Comunitat Valenciana

Contenido exclusivo para suscriptores digitales
La justicia acorrala al clan Blasco
La justicia acorrala al clan Blasco

La justicia acorrala al clan Blasco

Tres casos de corrupción cercan al matrimonio político valenciano más influyente de los últimos 15...

El Consell acuerda en secreto reforzar sus asesores hasta cubrir el tope legal

El Consell acuerda en secreto reforzar sus asesores hasta cubrir el tope legal

La decisión, que no se hizo pública, da margen para fichar eventuales para tratar con ayuntamientos

Manuel Bañón: "La Antártida es donde vamos a detectar antes el cambio climático"

Manuel Bañón: "La Antártida es donde vamos a detectar antes el cambio climático"

El meteorólogo e investigador defiende la necesidad de disponer de una base en el continente helado

Enlaces recomendados: Premios Cine