19 de noviembre de 2016
Opinión
Visions 

Cotxes, mentides i cintes de video

19.11.2016 | 14:25

S'alça el diputat socialista Miguel Ángel Herédia, s´enfila a la trona, emboca el micro i diu que el republicà Rufian critica els cotxes oficials, però en gasta un per anar a l´estació. Rufian demana la paraula per al·lusions i reclama del socialista que retire eixa afirmació per falaç i que conseqüentment no aparega en l´acta. Preguntat per la Presidenta, el socialista s´hi nega, i diu que té un video i que el pot enviar. El següent que es veu, és a Rufian aprofitant un recés, acostar-se als escons socialistes i mirar el mòbil d´Herédia on suposadament hi ha el vídeo.

El vídeo no l'ha vist ningú. Si creiem a Rufian, no només el que hi surt no és ell, sinó que li ho hauria fet notar a Herédia i este hauria contestat «ya lo sé, pero dónde las dan las toman». De ser així, Herédia és un autèntic cínic, un mentider. I sent com és el Secretari General del Grup Socialista al Congreso, el PSOE té un problema amb ell. I fins ací la història, no dóna més de sí.

Bo, sí, Toni Cantó va aprofitar per fer dos tweets parlant d´un "zasca" gloriós que hauria rebut Rufian i que havia estat fortament celebrat per gran part de la càmera. Tot sense haver-se molestat en saber si com sembla Herédia petaria un polígraf, o Rufian havia fet garrames. Ell va disparar i au. I és que Toni Cantó mai no perd una oportunitat per clavar la pota en les xarxes. Ni a la tribuna.

No em ve de nou això. Quan jo era regidor de l´Ajuntament, un regidor del PP em va fotografiar a mi, i a tres regidores més, baixant d´un cotxe oficial en un acte oficial. Un d´aquells actes, on per cert, sempre s´han posat tots els vehicles oficials a disposició de tota la corporació. Quan governava el PP també. Especialment aleshores que és quan es gastaven més cotxes, més vegades i per més persones. El PP va pujar la foto a les xarxes i va dir que érem uns mentiders, i que si tal i que si qual.

Tant quan vaig ser Vicealcalde com ara al nou càrrec, sempre he mantingut el mateix, si cal agafar un vehicle oficial, jo l´agafe. Ho dic ara, i ho deia quan estava a l´oposició. Hi ha un parell d´articles publicats sobre el tema. També deia aleshores i ara, que el que no faré serà un ús impropi com feien alguns. Jo he vist Tinents d´Alcalde anar en cotxe oficial a l´escoleta a vore al seu nebot, a regidores portar les compres a casa amb cotxe oficial, he vist a qui el portaven a fitxar a la seua feina al marge de la política, o a qui l´anaven a buscar cada dia a casa perquè no conduïa. Un destarifo.

El que jo crec és que el PP ha estat massa temps al govern, i s´ha cregut que els mitjans públics eren seus, i que eren privatius. I també crec que alguns hem/han passat massa temps a l´oposició i quan ja no sabien que criticar acabaven fent reduccions a l´absurd. Sobre vehicles, sobre sous, sobre qualsevol cosa. I quan els de l´oposició han passat al govern, i quan els del govern han/hem passat a l´oposició, totes les desmesures han saltat per l´aire.

És el que li ha passat a Herédia amb Rufian. Rabiós com està el socialista pel retrat que els hi va fer el republicà l´altre dia, s´agafa a una mentida conscient que hi ha gent que té ganes de creure-la. Altres, acusen els adversaris de fer coses que no fan, però que ells sí que feien. És el món dels disbarats. Una mentida és creïble, precisament perquè ells van fer tantes barbaritats, que ara tothom està disposat a creure´s qualsevol cosa. El bo de tot això, és que té solució.

Amb els governs del PP a l´ajuntament no es portava cap registre dels usos dels vehicles oficials. Cap. A ningú semblava preocupar-lo. Tot valia. Barra lliure. Campe qui puga! Ara el PP a l´oposició demana (si més no mentre jo presidia la comissió) els llistats de moviments, que s´entregaven puntualment. Fins i tot els hi vaig donar el diferencial del consum de combustible que els deixava francament en evidència. A València, les poques vegades que he de fer ús del cotxe oficial, he de signar un document dient on m´han de recollir i deixar, i per a fer que. Control absolut que l´oposició rep a petició. En el cas de Rufian hauria de ser senzill, hauria d´haver-hi una relació d´usos. És tan fàcil com que la Presidenta el demane i el mostre a la cambra, i de passada a tothom. Els uns van abusar dels mitjans, els altres de les promeses. Ara no tenim credibilitat. És greu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Castelló

Gran crecida del río Mijares a su paso por Vila-real y Almassora
Gran crecida del río Mijares a su paso por Vila-real y Almassora

Gran crecida del río Mijares a su paso por Vila-real y Almassora

El río ha experimentado una importante crecida a lo largo de todo el Paisaje Protegido de la...

El temporal no remite en la provincia de Castelló

El temporal no remite en la provincia de Castelló

La lluvia deja 170 l/m2 en la capital de la Plana - La ciudad sigue en alerta por el temporal y se...

Benicàssim celebras las paellas en locales

Benicàssim celebras las paellas en locales

Los vecinos apuestan por alternativas a cubierto como locales de peñas o garajes para celebrar la...

El ayuntamiento saca a concurso las sillas de los desfiles y las barras

Los candidatos deberán presentar sus propuestas al Patronato de Fiestas "de manera que la...

Castelló supedita el diseño del puente entre el Raval y Crèmor al consenso vecinal

Castelló supedita el diseño del puente entre el Raval y Crèmor al consenso vecinal

El ayuntamiento busca la aquiescencia de los barrios para evitar descontentos

El aeropuerto explorará este año nuevos destinos con Holanda, Noruega y Alemania

El aeropuerto explorará este año nuevos destinos con Holanda, Noruega y Alemania

Los empresarios negocian vuelos chárter con Baleares en periodo no estival

EL HUMOR GRÁFICO DE XIPELL


anteriorsiguiente

Playas en la Comunitat Valenciana

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre las playas de Alicante, Castelló y Valencia y el mapa con todas las playas. ¡Vota tu playa favorita, envía fotos de las playas y decide dónde pasar tus días de sol!

 

Suscriptor | Comunitat Valenciana

Contenido exclusivo para suscriptores digitales
"Se estaba negando el derecho del niño a ser cuidado en sus primeros días de vida"

"Se estaba negando el derecho del niño a ser cuidado en sus primeros días de vida"

Padres valencianos de hijos por gestación subrogada ven un «gran avance» en la sentencia que...

Madrid alegra la vida a Puig

Madrid alegra la vida a Puig

El jefe del Consell acudió a la cumbre autonómica preparado para arremeter contra las comunidades...

Enlaces recomendados: Premios Cine