Fa un parell de dies vam desdejunar-nos amb una notícia sorprenent. Red Eléctrica Española (REE) considera fonamental el traçat d'Almassora a Morella de la línia de Molt Alta Tensió per, entre altres coses, desenvolupar l'economia de la zona o donar eficàcia al sistema. Tot incidint en el fet que la Comissió Europea ha finançat en part aquesta línia per ser un «projecte d'interès comunitari».

Qualsevol persona que pugui llegir una informació com aquesta, pot arribar a pensar que en el nostre interior tenen unes línies d'alta tensió en precari, que els talls de llum són norma, que la gent de les Comarques més despoblades de Castelló han de beneficiar-se molt d'una inversió com aquesta i que per fi no hi haurà ciutadans de primera i de segona en matèria elèctrica.

Són desvergonyits fins i tot per informar. Volen normalitzar la desinformació i la desvergonyia i fer-les quotidianes. No hi ha cap problema de subministrament en eixa línia, més enllà dels desperfectes de l'oratge i de les forces naturals que han d'anar superant-se amb un bon manteniment, però, per damunt de tot volen fer negoci amb la nostra salut i amb la degradació del nostre medi ambient.

Senyors de Red Eléctrica, donen explicacions de perquè van re-potenciar la línia existent d'alta tensió, sense demanar cap avaluació ambiental?, donen explicacions de en què va a millorar la vida de les persones una línia de transport, no de distribució, d'electricitat?, donen explicacions dels beneficis previstos amb la construcció i funcionament d'eixa línia i quant estan pagant als propietaris dels terrenys per on passa?, donen explicacions de perquè l'obscurantisme ha estat la norma en tot el procediment i la desinformació de la població un fet irrefutable?, donen explicacions del procediment d'urgència realitzat per la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, per atendre les al·legacions presentades per la Plataforma No a La MAT de les Comarques de Castelló?, donen informació de perquè el traçat passa per zones protegides?, donen informació de la despesa que suposaria soterrar la línia quan limita amb zones poblades?...

Mentrestant, com a Plataforma, ens tindran enfront. Ens tindran informant als veïns i veïnes de les zones afectades dels canvis que aquest projecte suposarà per a les seues vides, dels riscos per la salut que suposa, del dany irreparable al nostre medi ambient i del nul benefici de la infraestructura per les persones que no formen part del consell d'administració de REE. Ens tindran enfront. No defallirem ni descansarem fins que aturen aquest despropòsit, perquè amb la nostra salut i el nostre territori mai consentirem que facen negoci.