El XXXI Campionat Interpobles de Galotxa, gran trofeu Edicom, va viure la seua primera jornada la setmana pasada. En ella els equips dels clubs de Borriol, Almassora, Onda, Xilxes i Castelló de la Plana tingueren els seus primers enfrontaments de la present temporada.

En el cas de la divisió de plata la primera formació d'Onda va emportar-se el derbi provincial amb el Castelló A. El marcador de 70 a 50, el que va deixar dos punts per als guanyadors i un més per als castellonencs. La pròxima jornada supossarà el debut de Riba-roja en aquest grup, que jugarà en casa davant l'Onda A. El Castelló A, per la seua part, afrontarà una complicada partida davant el Lliria A, tot i jugar-se en el trinquet de Castelló.

El Xilxes B va derrotar als seus companys del Xilxes A, i gràcies als tres punts sumats pel 70 a 30 final, ocupen ara la primera posició de la taula en el seu grup de tercera A. Borriol, en el seu debut en la competició, va caure quasi per la mínima, 55 a 70, davant l'Onda B. El segon equip del club de Castelló va caure per idèntic resultat en la seua visita al Massalfassar E.

Les partides de la setmana serán les següents: l'Onda B rebrà la visita del Xilxes A, que haurà de sumar algún punt per a inaugurar el seu caseller; el líder Xilxes B defensarà la seua posició en el trinquet local davant el Massalfassar; mentre que Castelló B i Borriol tancaran la segona jornada en el recinte dels primers.

Per últim, en la categoria tercera B, els resultats no han estat molt favorables als interesos del nostres clubs. La primera partida del campionat per al Xilxes C, tot i jugar com a local davant el Tamborí de València, es va tancar amb una seria derrota per als de la Plana, que ara ocupen la sisena posició del grup. El desplaçament d'Almassora no va ser molt millor, ja que es quedaren en 30 en el trinquet de Moncada, davant el segon equip del club de l'Horta. El derby entre l'Onda C i D va ser favorable als segons, que deixaven en 40 als seus companys de club, i els permet empatar en la primera posició del grup amb tres punts. En el pròxim cap de setmana Almassora i Onda C jugaran en Vila-real, en una partida on els dos estan obligats. Onda D, per la seua part, partirà com a favorit aquesta jornada, ja que juga en casa davant el Xilxes C.