Els nostres pobles i ciutats van ser un dels primers àmbits on el valencianisme va aconseguir oferir a la ciutadania un projecte útil, connectat amb les seues necessitats i preocupacions. Amb Compromís, hem vist com eixa vocació de servir a la gent del nostre país s'ha traslladat, amb força i èxit, a la resta d'institucions. D'aquesta manera, el valencianisme progressista s'ha continuat enfortint amb idees i propostes de transformació social, de sostenibilitat mediambiental, i de profunda regeneració democràtica aconseguint sumar a bona part de la societat valenciana a un projecte engrescador. El 20D tenim l'oportunitat de seguir sumant i portar a Joan Baldoví i molts més a Madrid per a que siguen la veu dels valencians i les valencianes davant el govern central.

Els alcaldes i alcaldesses de Compromís, així com els nostres regidors i regidores, treballem dia a dia per a convertir les necessitats de la gent en solucions. No són poques les dificultats. La situació financera de molts ajuntaments, la maleïda herència rebuda, o l'atac a l'autonomia local en són algunes. Però sabem que no n'hi ha excuses quan es tracta de treballar pels nostres veïns i veïnes.

Per això considerem fonamental no sumar dificultats a les que ja tenim. Donem la benvinguda a qualsevol debat que servisca per a aprofundir en Compromís i millorar el seu funcionament; o qualsevol procés per repensar el projecte del Bloc. Però eixe debat no pot realitzar-se a costa del nostre compromís amb els nostres pobles i ciutats. No podem afrontar-lo de forma precipitada en detriment de la credibilitat del nostre projecte. Cal convertir les nostres dificultats en l'oportunitat de continuar creixent.

Ara, amb una campanya electoral a punt de començar, la bona gestió en l'àmbit municipal ha de ser un dels nostres principals avals. Qui ens coneix en el dia a dia de la nostra faena a peu de carrer, sap que som gent que assumim les responsabilitats, sense defugir-les. Per això, des de baix, des de l'àmbit local, la primera línia de batalla per la qualitat de vida dels valencians i valencianes, ens comprometem a seguir la nostra tasca. Amb molt de treball i bona dosi de trellat, ara és el moment.