Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Des de la Serra Vernisa

raimon és del meu poble

ue Raimon deixe els escenaris no és una bona notícia per al món de l'espectacle i de la cultura, i menys encara per als seus seguidors. És comprensiu i humà que als seus anys vullga espaiar les seues actuacions; encara que sentint-lo cantar, amb eixa veu, no es detecte el pas del temps, ja que continua tenint-la tan jove com sempre, alhora que les seues reivindicacions continuen sent actuals i quotidianes, vigents. Les seues cançons segueixen igual d'emotives i reivindicatives; i tan clares, directes i —en nombroses ocasions— tan molestes per a alguns, com sempre.

Pocs artistes poden presentar una carrera tan dilatada aleshores que mundialment reconeguda i aplaudida, que haja cuidat la seua veu i haja dedicat la seua vida a la creació i el foment de la cultura musical fent poemes, composant cançons o musicant a grans poetes. Pocs, molt pocs solistes poden arribar als seus quasi 76 anys, tan pletòric de facultats, cosa que li permet composar, escriure i cantar amb la seua veu incombustible, perdurable, directa, incisiva i potent. Pocs poden presentar tan gran curriculum. Pocs poden cantar com cantaven fa vinte, trenta, quaranta o cinquanta anys.

La veu del poble. Sempre he pensat que Raimon és la veu del poble inconformista, que es resisteix, que es rebel·la, que es queixa, que clama i reclama les deficiències d'aquesta societat tan desigual... Espere que la decisió no siga definitiva, i que com a màxim s'allarguen un poc les seues reaparicions en l'escenari. I millor si encara fora possible un altre concert a Xàtiva. Però si és definitiva, tan sols em queda donar-te les gràcies per ser la veu de les nostres queixes, i reflectir-les en les teues cançons. Gràcies per ser la banda sonora original de les nostres vides. Gràcies per les lletres de les teues cançons, que han sigut, són i serán, inspiració de molts poemes, de reflexió i motivació per a molta gent. I gràcies també per la satifacció que em dóna quan dic: «Raimon és del meu poble».

Compartir el artículo

stats