Els monitors que han participat en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana han triat com els millors entrenadors i monitors de 2015-2016 a; Ana Belén Giner Facila, millor monitora de la modalitat d´One Wall, responsable de l´escola de Borbotó, CEIP Fernando Rodríguez Fornos i IES Patraix. Millor monitor de la modalitat de frontó valencià, Javi Ruix, un dels responsables de l´escola del Puig.

Carlos Salmerón, un dels responsables de l´escola de Montserrat serà el millor monitor de la modalitat de galotxa. Jesús Vidal Climent, millor monitor de llargues, com a responsable de l´escola de Sella. Abelardo Martinez, responsable de l´escola de Petrer ha sigut triat millor monitor d´escala i corda. Xavi Artes, responsable de les escoles d´Oliva i Vilallonga, ha sigut triat millor monitor de la modalitat de raspall.

Entre els entrenadors que dirigeixen equips femenins, han triat a Basilio Sánchez com el més destacat aquesta temporada, per la progressió i treball en l´escola de Beniarbeig-El Verger. Aquesta temporada ha sigut triat com a millor monitor de pilota valenciana a Raúl Herrera, responsable de les escoles d´Alfara d´Algímia i Algímia d´Alfara, un dels monitors que aquesta brillant pel seu bon fer en les últimes temporades i una de les persones millor valorades del nostre esport autòcton en l´àmbit de la formació.

Ells/es han aconseguit aquest reconeixement per part dels seus companys pel treball que realitzen setmana a setmana en les seues localitats on els ajuden tècnics, juntes directives, pares i amics per a educar i formar als xavals.