Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Benidorm es el nou rei de les llargues

La jove formació guanya en la final a El Campello (10-5) amb una nova exhibició del juvenil Calvo

Benidorm es el nou rei de les llargues

El carrer La Lluna de Pedreguer va rememorar ahir, en certa manera, aquells duels que ens contaven les cròniques periodístiques del segle XIX referides a desafiaments entre els millors jugadors de La Marina i de l´ Horta.

Ara, desgraciadament, el joc a Llargues ha desaparegut de moltes comarques, perque es juga a altres modalitats o perque no es juga a cap d´elles. La majestuositat del traure, la heroicitat de tornar pilotes que s´alcen al cel i creuen més de vuitanta metres de llargària; la picardia de canviar d´ estrategia per resoldre un quinze a mig fer i cal guanyar la ratlla, conformen un espectacle singular, en la via pública, entre cames i caps, entre finestres, teulades i balcons.

Tot forma part del joc ancestral que es resistix a morir i que des de fa anys ha descobert una finestra al món al compartir amb altres regions europees i americanes estes mateixes sensacions€amb una diferència: ací a la Mediterrànea es juga en carrers amb la gent espectadora en les voreres per conformar un quadre artístic que encisa a un enamorat de tota particularitat secular. Tot aixó, juntament a la passió per la victòria del poble representat, es va viere ahir a Pedreguer, un poble de La Marina, la comarca que segons Rovellet, enciclopedia viva de la pilota, es la «mare de la pilota».

Les formacions de El Campello, que marca diferències notables davant la resta d´equips quant el nombre de campionats guanyats, encapçalat per Martínez, un mite de l´especialitat, es presentava per intentar trencar les possibilitats de la revolucionària formació de Benidorm, encapçalada per un joven de 17 anys, Calvo, considerat una vertadera figura en l´especialitat ,donada la seua facilitat per al traure per dalt que l´ ha llevat a batre tots els registres coneguts, sobrepassant els vuintanta metres de llargària en una pegada. Uns registres superiors inclús al del inolblidable Àlvaro de Tibi.

Ahir s´enfrontaven dos traures amb dos estils i concepcions diferents: el classicisme i espectacular traure de bragueta i el revolucionari, heterodoxe del traure «per dalt», al mateix temps, tan demoledor.

S´ enfrontava la veteranía en grans duels dels jugadores de El Campello davant la ilussionada presencia d´un equip jove arribat des de Benidorm. Al final de la vesprada es va impossar la jove formació de Benidorm, molt completa, per un total de 10 a . Ja poden imagina r com va ser rebut esta victòria entre els seus aficionats. Uns i altres ompliren el carrer de gom a gom. En la resta de finals els resultats oferiren alegries per a diferents poblacions: Xaló, campió de tecera en Llargues; Sella, campió de segona, S, Vicent campió de tercera de palma, Benassau, campió de segona, Benidorm, campió juvenil de Llargues i €Agost va derrotar a Murla per a proclamar-se campió de primera de palma, completen el quadre de campions en esta nova edició de la Lliga de Llargues i Palma de la Diputació d´ Alacant. Vicent campió de tercera de palma, Benassau, campió de segona, Benidorm, campió juvenil de Llargues i campió de primera de palma, completen el quadre de campions en esta nova edició de la Lliga de la Diputació d´ Alacant.

Compartir el artículo

stats