Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

El trinquet de Batiste cumplix 67 anys

El trinquet de Batiste. levante-emv

La família de Batiste, pare pilotari de primera en el Raspall, fills pilotaris campions professionals d'esta modalitat, van comprar el trinquet de Villanueva de Castellón fa 42 anys.

Durant tot eixe temps no han faltat les partides de cartell amb els millors professionals de l'especialitat i amb els millors d'Escala i Corda. La família ja ha donat a conéixer els cartells de les seues festes, en els que es ressalta que l'entrada serà gratuïta, gràcies al suport de l'Ajuntament. Batiste vol remarcar eixe fet: «Sense el suport municipal no seria possible oferir la qualitat dels cartells», diu.

En esta edició hi ha una novetat important: la incorporació de la partida femenina; a la mateixa grandària, amb el mateix tractament en cos de lletra i en disseny: el divendres dia 1 de setembre, Mar de Bicorp i Noelia de Beniparrell contra Ana de Beniparrell i Aida de Moixent. En la partida masculina, Ricard i Tonet IV contra Ian i Seve. Però abans, per a dilluns que ve, Moltó i Raúl contra Marrahi i Miravelles. Atractiva combinació. Figures totes elles que són fidels continuadors d'aquella partida inaugural del trinquet alçat per Juan Fombuena. Aquella partida que va enfrontar en les festes de l'any 1950 a Juliet i el Xato de Carlet contra Rovellet i el Xato de Museros. Van véncer els primers per 60 a 45. Fa seixanta -set anys.

La cita de Sueca

El trinquet de Sueca anuncia per a esta vesprada (a partir de les 17.00) la primera de les semifinals del seu tradicional trofeu. Adrián ha aconseguit reunir als millors de l'Escala i Corda, gràcies al patrocini municipal i al de l'empresa dels Hermanos Viel. La primera semifinal enfrontarà a Genovés II i Pere contra Fageca, Jesús i Héctor. La segona, per a dilluns, messurarà a Puchol II i Hèctor II contra Soro III i Tomàs II.

I la final s'ha programat per al divendres dia 1 de setembre. Abans, el dimecres, s'aprofita el tancament de Guadassuar i s'anuncia una partida que enfrontarà a Pere Roc II i Santi contra Marc, Nacho i Carlos.

Compartir el artículo

stats