Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

Mes de cent equips a l´Edicom

La competició més important de galotxa d´hivern afronta a partir de demà la trenta-una edició, en la que el CPV Marquesat jugarà per emportar-se de nou la copa de campions aconseguida en el 2016

Mes de cent equips a l´Edicom

El Campionat Interpobles de Galotxa, gran trofeu Edicom, farà rodar de nou la pilota de vaqueta per més de trenta poblacions, que tindran ganes de pilota després del descans de l´estiu.

En la màxima categoria la primera formació del club de pilota Marquesat (que compren Alfarp, Llombai i Catadau) intentarà guanyar per tercer any consequtiu el torneig. Aquesta fita només l´ha aconseguida el club de Massalfassar, que es el gran dominador de la competició, amb 13 trofeus en les seues vitrines. Enguany els de l´Horta Nord, que recuperen a Javi "Moro" per a jugar junt a Ximo, Jorge i Paco, tornaran a ser candidats, i lliutaran pel títol amb Marquesat, vigent campió, que repetirà formació amb Pau, Fernando, Sopetes i Benja; Quart de les Valls, actual subcampió amb Alex i el "Xato", i que enguany podrá comptar amb Guillermo; Beniparrell, potent equip amb Julian, Herrera, Ponce i Toni; Borbotó, Foios, Meliana i el jove equip de Montserrat. Un total de huit equips que jugaran per la copa de campió absolut del trofeu més important de la galotxa de la temporada d´hivern. En el qual els més de cent equips participants es repartiran en un total de deu categories, entre les quals estan la corresponent a Juvenils, on defensa el títol l´equip de Beniparrell, així com les quatre categories de competició en trinquet. Digne també de menció especial es la categoría femenina, que per segona temporada acollirà a huit formacions, provinents dels clubs de Borbotó, actuals campiones, Godelleta, Lliria, Meliana, Pobla de Vallbona i Tavernes Blanques.

La primera jornada, que es disputarà al llarg del cap de setmana, ens deixarà els següents emparellaments en la máxima categoría: en el grup A el carrer de pilota de Montserrat rebrà la visita del Quart de les Valls, mentre que Foios i Beniparrell jugaran en casa dels primers; en el grup B la formació del Marquesat començarà la seua defensa del títol desplaçant-se al carrer de Borbotó, sent l´enfrontament entre Massalfassar i Meliana el que tanque la jornada inaugural del trofeu. Respecte a la primera categoría de trinquet els joves jugadors de l´Algimia d´Alfara, actuals campions del torneig, jugaran la seua primera partida en el trinquet de Riba-roja davant la primera formació del club del Camp de Turia.

L´altra partida de la jornada tindrà a Massalfassar i la Pobla de Vallbona com a protagonistes, mentre que Alfara de la Baronia descansarà, tal i com determina el calendari de competició. Les seus de les finals, tant en les categories de carrer com en les de trinquet, estan encara per determinar-se, ja que els clubs i ajuntament participants no han demanat ser escollits per a acollir-les.

Compartir el artículo

stats