Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Catarroja, ciutat per participar

El municipi de Catarroja ha passat a formar part de quatre xarxes tècniques referents a nivell estatal de Participació Ciutadana, d'Infància, de Joventut i Educatives gràcies a les propostes fetes per Guanyar Catarroja tant al govern com a l'oposició.

Sols han passat sis mesos des que el PP va deixar de governar el poble. En eixe temps Guanyar Catarroja va formar part d'un govern tripartit, amb Compromís i PSOE, on dirigia les Regidories de Benestar Social, Cultura, Festes, Urbanisme, Participació Ciutadana, Comunicació, Agricultura, Sanitat i les de nova creació com varen ser la d'Infància, Adolescència i Joventut i la de Protecció Animal. Totes elles dirigides per persones, jo i els meus companys/es regidors/es de Guanyar Catarroja, amb un perfil (Professional, formatiu i/o associatiu) molt vinculat a les regidories que varen assumir. Això va suposar que arribàrem al govern amb projectes concrets, elaborats abans de les eleccions i amb una càrrega important de formació, de lectures i de coneixement, no sols per part dels regidors i regidores, sinó del conjunt del col·lectiu al que representaven, Guanyar Catarroja.

Entrar al Consorci Joves.net, una xarxa de 20 municipis de València que porten més de 20 anys treballant en Polítiques de Joventut, a la Xarxa Participa, amb municipis de L'Horta que porten treballant la Participació Ciutadana molts anys. Comptar amb UNICEF i les seues Ciutats Amigues de la Infància, o entrar a la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) tenint la possibilitat de treballar colze amb colze amb ciutats referents com Vitòria, Barcelona, Rivas, Avilés, Granollers, Sevilla ? etc, ha segut possible per eixa manera de «construir» política nova d'una organització com Guanyar amb poc més d'1 any de vida.

Evidentment Catarroja encara no és una Ciutat Educadora, ni Participativa, ni Amiga de la Infància, ni tampoc referent en polítiques de Joventut; però formar part d'aquestes xarxes obri un nou marc on poder construir des de la base propostes, programes, activitats i idees que facen possible eixa nova Catarroja que moltes persones desitgem. Perquè, aleshores, renunciar?

Guanyar Catarroja ha fet possible que l'actual govern en minoria (Compromís i PSOE, amb 9 Regidors/es de 21) haja d'assumir amb el seu vot contrari el Projecte de Ciutat Educadora (dins de la RECE) i el manteniment d'una àrea de Govern que proposaven eliminar, en nom de la «transversalitat», com és la de Participació Ciutadana. Situacions que han fet visible la seua irresponsabilitat quan l'alcalde va decidir acabar amb l'aportació i la pluralitat que el nostre Grup Municipal de 5 Regidors/es afegia al projecte de govern de Catarroja.

Nosaltres no arribàrem a la política per a «gestionar» un Ajuntament i Municipi de 27.000 habitants. Nosaltres volíem canviar les coses per a millorar la qualitat de vida. I arribàrem amb idees i projectes pactats (Ciutat Educadora, Participació Ciutadana, Municipalització dels Serveis Privatitzats...etc) amb «nom i cognom» que ara un govern en minoria hauria d'assumir sense saber molt bé de què es tracta. Malgrat els pals i les decepcions, Guanyar Catarroja continuarà a l'oposició o al govern treballant per allò que creguem, per allò que un dia, amb Compromís i PSOE, pactarem.

Compartir el artículo

stats