Xirivella a l'uníson diu no a l'aeroport

Tots els grups del ple, governat per PP i Vox, donen suport la moció presentada per la plataforma veïnal que rebutja l'ampliació de l'aeròdrom reclamada per Mazón

“Som conscients que el turisme a la Comunitat Valenciana és un motor econòmic clau, i per això necessitem infraestructures concordes, modernes, sostenibles i competitives, però no a costa del benestar dels veïns”

Moment de la votació de la moció contra l'ampliació de l'aeroport de València.

Moment de la votació de la moció contra l'ampliació de l'aeroport de València. / A.X.

Abraham Pérez

Abraham Pérez

Els membres de la corporació municipal de Xirivella van aparcar ahir les seues diferències per uns minuts per a mostrar la seua oposició a l'ampliació de l'aeroport de Manises. I és que durant el ple municipal, governat per PP i Vox, totes les formacions polítiques de la localitat van secundar la moció impulsada per la Federació de Veïns en la qual es posa de manifest l'oposició del municipi a l'ampliació de l'aeròdrom valencià.

Cal destacar que esta moció va tindre el suport de totes les formacions polítiques, incloent-hi el Partit Popular, girant l'esquena així a una de les principals reclamacions del president de la Generalitat Valenciana i líder del partit a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón. 

"No a costa dels veïns"

"Som conscients que el turisme a la Comunitat Valenciana és un motor econòmic clau i que necessitem infraestructures concordes, modernes, sostenibles i competitives", va assenyalar el portaveu del govern en la localitat Guillermo Garrido, qui, no obstant això, va declarar que estes actuacions no poden dur-se a terme "a costa del benestar dels veïns".

Així, demanen "que es rebutge l'ampliació de l'aeroport de València" i reclama a AENA que s'estudien i consideren unes altres opcions viables i sostenibles “que no comprometen la qualitat de vida dels veïns ni el medi ambient”. Així mateix, s'insta les autoritats competents" a revisar i modificar les rutes d'entrada i eixida dels avions per a minimitzar l'impacte a la nostra població", tal com consta en el text firmat pels portaveus del PP, Guillermo Garrido; PSPV, Michel Montaner; Vox, Santos Santiago, i Compromís, Pablo Muñoz.

Milers d'habitatges afectats pel soroll

Este document declara que a Xirivella “patim un nivell de contaminació acústica molt elevada provocada per totes les infraestructures que envolten el nostre municipi, com ara la V30, l'A3, la via del ferrocarril i l'aeroport de Manises, infraestructures que afecten negativament la qualitat de vida d'esta població”.

Un aeroport pròxim a les zones residencials genera importants molèsties i inconvenients als ciutadans, en el cas de Xirivella, quasi el 40 % de la població està afectada per la petjada acústica i això són milers d'habitatges", va assenyalar Garrido reproduint les paraules dels veïns. Així, considera que el gestor aeroportuari “ha de posar-se en contacte amb els municipis afectats per a dissenyar els termes del pla sense causar més perjuís en les zones residencials”.

Suscríbete para seguir leyendo