Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L' aigua, sempre ben transparent

Moltes vegades determinem que, el valor d'una compra o d'un servei es mesura d'acord a la relació de qualitat i preu que presenta. Si el preu que paguem el trobem ajustat a la qualitat que ens ofereixen, podem estar satisfets. Però que passa quan no és així?

Compromís ja fa temps que sosté que l'aigua subministrada a la xarxa que abasteix el consum humà de la població de Canet, no és de la qualitat suficient, ja que ens arriba barrejada entre la procedent de la ETAP de Sagunt i l'aigua del Pou Cabeçol, però el preu que paguem per ella, no respon a aquesta circumstància, paguem aigua bona quan el subministrament és roín, ja que els percentatges en els quals es determina la barreja, tal vegada, no són els adequats.

Els diversos mesuraments de control realitzats sorprenen i determinen que els valors paramètrics han anat creixent fins a sobrepassar els que estableix la legislació en el R.D. 140/2003 i annexe. Així, el valor detectat de nitrats es determina en 60 mg NO3/l, quan el valor paramètric fixat és 50 i el de sulfats en 375 mg SO4/l, quan el fixat és de 250.

No estem indicant de cap manera que l'aigua deixe de ser apta per al consum, sinó que, tal com indica un informe tècnic-sanitari, amb data 13/5/2016, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es constata que cal realitzar la barreja d'aigua de la ETAP de Sagunt en proporció adequada per millorar la qualitat de l'aigua distribuïda en la xarxa i solucionar les deficiències que presenta l'edificació en el pou.

El gestor de l'aigua a Canet és Egevasa, i al seu contracte queda ben clar que en el subministrament, l'objectiu en el percentatge de nitrats és de 30 mg. En compliment de la normativa vigent, els municipis són responsables d'assegurar que l'aigua subministrada a través de qualsevol xarxa de distribució en el seu àmbit territorial siga apta per al consum en el punt de lliurament al consumidor. Quan la captació o la conducció o el tractament o la distribució o l'autocontrol de l'aigua de consum ho realitze un gestor o gestors diferents del municipi, aquest vetlarà pel compliment d'aquest Reial Decret per part dels mateixos.

Egevasa és el responsable del subministrament de l'aigua de consum, de realitzar les millores de la xarxa i de la qualitat de l'aigua que repercuteix al rebut del contribuent, i l'Ajuntament de Canet el garant i supervisor que totes aquestes qüestions, es desenvolupen d'acord amb els paràmetres establits en la legislació. Per consegüent, alguna cosa no s'està fent bé.

Compartir el artículo

stats