04 de noviembre de 2017
04.11.2017
DE CENT EN CENT

Campionat de motociclisme de Sagunt a Terol

12 vehicles participaren en la prova realitzada fa cent anys, un cursa que guanyà un madrileny

07.11.2017 | 10:31
Entrada al teatre principal.

De Cent en Cent. Lluís Mesa i Reig repasa el fets que varen ser notícia fa anys al Camp de Morvedre. En aquesta ocasió es repassen successos, activitats culturals i la preocupació tarongera.

Novembre es va iniciar amb preocupació per la qüestió tarongera, ja que el govern espanyol continuava sense atendre les peticions valencianes. A més, el dia 11 es van celebrar les eleccions municipals i l'ambient polític era intens. El mes anterior havia acabat amb un incendi al número 40 del carrer Major de Benifairó de les Valls el 21 d'octubre. Era propietat de Vicente Gimeno Franch i els desperfectes foren destacats. Les pèrdues superaren les 700 pessetes. També entre els successos, cal esmentar la mort, alcoholitzat, d' un treballador del moll el 31 d'octubre, el qual «ingerió tal cantidad de bebidas alcohólicas que falleció casi repentinamente».

La ciutat de Sagunt va ser en este temps el centre de dos esdeveniments de repercusió nacional. L'11 de novembre es va celebrar el concurs de ramat cavallar organitzat pel comité valencià de l'Asociación de Ganaderos del Reino, amb un gran èxit d'assistència. La població es va omplir de participants de molts municipis. L'altre acte important fou la celebració del II Campionat de Valencia de motociclisme, organitzat pel moto-club valencià. El recorregut va ser de 240 km, de Sagunt a Terol i tornar. Es va realitzar el 18 de novembre. El trajecte s'inicià a les 8.30 hores del matí i el jurat va estar presidit pel Sr. Ariño. En total hi hagué 12 vehicles i es va establir una categoria de side-cards. Va guanyar el conductor Óscar Leblanc de Madrid. Este va cobrir la distància en 4 hores, 28 minuts i 40 segons.

La notícia cultural fou l'estrena el 18 de novembre del drama en quatre actes De Rural a bandolero, del novel autor de Sagunt Emilio Bonet Adsuara. Es va representar al Teatre Principal de la localitat. Al llarg d'eixa setmana, en la capital comarcal, com deia l'articulista va esclatar «la expectación y fue el tema obligado de todas las conversaciones». Els actors foren els senyors Paredes, Mora i Huguet i les actrius les senyores Royo i Cabeira. La sala estava de gom a gom i els aplaudiments van ser grans «viendose el autor obligado a hablar para dar gracias por las grandes demostraciones de entusiasmo y simpatía».

També la música va tindre el seu protagonisme amb la celebració de grans actes dedicats a Santa Cecília des del 20 de novembre. Però eixa i unes altres notícies seran part del següent De Cent en Cent.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

El Camp de Morvedre

Mucha Demagogia y Poca Transparencia

Estos pasados días sale publicada en los medios de comunicación, una nueva...

El sindicalista Ángel Olmos, Premio de Honor OCR Sagunto

El sindicalista Ángel Olmos, Premio de Honor OCR Sagunto

La asociación de mujeres y hombres contra el cáncer, la Tira de Dones y el cicle Garcés son otros...

Alfara de la Baronia despide hoy a su exalcalde y presidente local del PSPV, J

Alfara de la Baronia despide hoy a su exalcalde, José Pérez Martínez, que...

Sagunt se llena de mensajes por la igualdad

Sagunt se llena de mensajes por la igualdad

? Una acción plástica lleva la lucha contra la violencia machista a los árboles y otros espacios

El cerco al machismo se amplía

El cerco al machismo se amplía

El Pacto Ciudadano contra la violencia de género cumple su XIV aniversario con la adhesión de 7...

Enlaces recomendados: Premios Cine