Els representants de les AMPA sempre hem apostat amb esmenes i propostes de millora, tant en la Mesa de Pares com en el Consell Escolar Valencià, per una educació pública adaptada les necessitats dels escolars nouvinguts i discapacitats. Per això, no entenem la farsa del Govern Valencià que, emparant-se en les necessitats socials del segle XXI, pretén construir una «pluralitat» amb nomenaments a dit en la reforma de Llei dels Consells Escolars. Per això ens reiterem a l´afirmar que aquesta reforma no atén cap necessitat social ja que l´ampliació no incorpora a organitzacions i associacions que pel seu nombre d´associats tinga legitimitat per ser la veu dels discapacitats, dels professionals de la salut o dels immigrants i redueix la presència dels sectors que, històricament, hem defensat els drets educatius d´aquestos sectors. Per contra, en aquesta reforma, la «pluralitat» es construeix, lamentablement, multiplicant per cinc els membres designats a dit pel poder polític.

I, sense escrúpols, Concha Gomez Ocaña, Secretaria Autonòmica d´Educació, signava una opinió (Levante-EMV, 23 de febrer 2010) en la qual acusa a tots els que ens oposem a la reforma de tindre «una visió parcial, interessada i totalment allunyada de la millora de la qualitat educativa». Just aquesta definició li ve a mida a un govern que construeix la participació a base de reduir als sectors majoritaris –AMPA, estudiants i professors- , així com dels municipis i d´introduir un nou sector com organitzacions empresarials que ja estàn representades a través de la patronal de l´ensenyament. I, per si fora poc, elimina als Moviments de Renovació Pedagògica. D´aquesta manera, el govern valencià demostra una vegada més el menyspreu a la comunitat educativa, als valors democràtic i, fins i tot, a l´ordenament jurídic, doncs cal recordar que la LODE encomana la participació en l´àmbit educatiu just als que ara es veuen perjudicats amb la reforma per la minva dels seus representants.

Davant açò, la Confederació Gonzalo Anaya com a organització que representa a un miler d´ AMPA de centres públics i concertats exigeix que la nostra representació es quede com fins ara en el Consell Escolar Valencià. Ens reafirmem en dir que l´única raó de la reforma de la Llei del Consells Escolars és sotmetre aquest òrgan de participació a la voluntat política del Govern Valencià . Un govern que insulta la nostra intel·ligència a l´ apel·lar a la pluralitat i les noves necessitats socials quan són només la coartada per a invadir i ocupar el Consell Escolar Valencià amb càrrecs de l´Administració i de la seua confiança.