La jornada de vaga general és la resposta sindical a la manera en què el govern socialista, la dreta i el capital especulatiu estan enfocant les mesures respecte a la crisi, que consisteixen, bàsicament, en descarregar sobre la població treballadora, pensionistes, depenents, joves…. les conseqüències del fracàs del model basat en l´especulació sense límits i l´explotació sense escrúpols de persones i recursos naturals.

Aquesta jornada ha de ser, també, la resposta política al joc bipartidista en el qual PP i PSOE s´intercanvien els papers sense dificultat ni rubor tant en les seues actuacions al Congrés dels Diputats com a les Corts Valencianes.

Aquesta és una vaga justa en els seus objectius perquè tracta de què hi haja una eixida de la crisi en la qual els sacrificis estiguen equilibradament distribuïts i no es done la increïble situació de què mentre molta gent perd el treball o veu rebaixat el seu salari o pensió, les entitats financeres, fent ús de recursos públics, continuen tenint beneficis supermilionaris, com per eixemple, els 1.240 i 2.210 milions d´euros en el primer trimestre del 2010 que han obtingut els dos principals bancs de l´estat espanyol, el BBVA i el Banc de Santander.

És una vaga útil, ja que deixa constància del descontent i el rebuig que l´actual situació crea en molta gent i és una eina de mobilització essencial per exigir canvis que realment vagen en el sentit de crear ocupació i canviar el model financer i productiu per a dirigir-lo cap a la sostenibilitat i la qualitat de vida.

I és una vaga necessària per fer front a les formes que els governs i els poders econòmics especulatius estan usant per imposar el seu model fracassat, depredador i de deteriorament de l´estat del benestar.

Al País Valencià és una vaga contra el model de govern del PP, tacat per la corrupció i marcat per una política econòmica basada en reduir serveis públics i invertir en grans esdeveniments que ha suposat un autèntic fracàs.

Fer vaga és una manera contundent de dir alt i clar que el model que volen imposar-nos no és el nostre ja que ens furta "legalment" les possibilitats d´un futur laboral, social i econòmic digne que ens pertany per dret i per sentit comú.

Sercretaria de Política Social i Laboral d´INICIATIVA-PV