07 de julio de 2016
07.07.2016

El Regne Unit, el Brexit i el dret a decidir

07.07.2016 | 04:15
El Regne Unit, el Brexit i el dret a decidir

Tant des del PP i des de Ciudadanos com també des del PSOE, els dirigents d´aquests partits s´han cansat de repetir que el dret a decidir per part de Catalunya no existeix. I per això diuen que si la majoria de catalans opta per fer un referèndum, aquest plebiscit no tindria cap valor, ja que hauria de ser el conjunt dels ciutadans de l´Estat els qui decidiren sobre el futur de Catalunya. Cosa que no ha passat en els referèndums del Quebec ni d´Escòcia. Ni tampoc en el Brexit de fa uns dies. Perquè, i això ho haurien de recordar els Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera, ha estat el conjunt dels ciutadans del Regne Unit de la Gran Bretanya, i no la totalitat dels europeus, els qui han decidit deixar de formar part de la Unió Europea.

Ni el Sr. Rajoy ni tampoc els Srs. Sánchez i Rivera han pogut votar en una consulta en la qual només han participat els britànics. Una consulta on els ciutadans del Regne Unit (i només ells) han decidit deixar la Unió Europea. I si això és vàlid a la Gran Bretanya, perquè no ho hauria de ser en una consulta a Catalunya perquè els seus ciutadans puguen decidir lliurement el seu futur.

Misteris de la política o grandesa de la democràcia a Europa, a excepció de l´Estat Espanyol, on els Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera no accepten que es puga votar en llibertat. Després que no vagen donant lliçons de democràcia, veient com neguen als catalans el que sí que és reconegut al Regne Unit.

Per altra part, el Regne Unit de la Gran Bretanya té quatre seleccions de futbol: l´anglesa, la de Gal·les, la d´Escòcia i la d´Irlanda del Nord. Un bon exemple per als Srs. Rajoy, Sánchez i Rivera de respecte a la diversitat de cultures i a les nacions.

Finalment, és una vergonya que el qui va ser President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, siga jutjat per un delicte "tan greu" com permetre votar a la ciutadania. És indignant que els qui afavoreixen la democràcia, la llibertat i la participació ciutadana, siguen acusats de desobediència i de prevaricació!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine