L´Associació de Professorat en Expectativa de Destinació de la Comunitat Valenciana reconeix l´esforç i l´eficàcia de la Conselleria d´Educació, i especialment, del director general de Personal Docent, Ximo Carrión, pel fet d´haver fet possible que tots els docents que formem part d´aquest col·lectiu hagen obtingut destinació definitiva per al proper curs, assolint els drets que tants anys se´ns havia negat per l´Administració anterior.

Ara fa un any de la primera assemblea de l´associació en què vàrem decidir dur endavant la nostra lluita, en tots els fronts que calguera, inclús estàvem preparats per a accions legals que de segur encaràvem amb garanties i antecedents, per tal d´aconseguir la plaça definitiva, la qualitat professional i educativa que es mereix l´educació pública, i la consecució de tots els drets laborals, que any rere any se´ns negava en el concurs de trasllats perquè no s´oferien places suficients.

Alguns docents han estat patint aquesta situació d´inestabilitat des de fa més de 10 anys. Deu anys que han generat que uns 1.500 docents de la Conselleria d´Educació no gaudiren dels drets merescuts pel fet d´haver superat les oposicions docents i haver complert amb tots els seus deures, obligacions, formant-se i donant el millor d´ells per garantir una bona educació als nostres xiquets i xiquetes. Al llarg d´aquest any hem tingut diverses reunions amb el director general, que sempre ens ha escoltat, ha entès la nostra situació i ha manifestat voluntat per pal·liar-la. Al mateix temps, tots els sindicats ens han recolzat i ens han donat la possibilitat d´assistir a les meses sectorials i tècniques de negociació. Després d´un any, i amb l´objectiu per al qual havíem nascut aconseguit, toca desfer l´associació.

No obstant això, ens queda el grup de relacions personals que hi romandrà actiu, on seguirem compartint inquietuds, coneixements i experiències, unint esforcos, al capdavall. A més, hem aprés una gran lliçó, de vegades oblidada, i tanmateix vàlida i atemporal: «Nunca dudes que un pequeño grupo de ciudadanos pensantes y comprometidos pueden cambiar el mundo. De hecho, son los únicos que lo han logrado» (Margaret Mead). Així seguirem, per l´educació pública de qualitat i independent.