Actualment, són unes quantes les personalitats polítiques del Partit Popular de la Comunitat Valenciana que han sigut condemnades a presó. Comptant la recent sentència de l´expresidenta de les Corts, Milagrosa Martínez pel cas Gürtel, cal afegir Carlos Fabra, Rafael Blasco, Pedro-Ángel Hernández Mateo, Rafael Betoret€ En són uns quants més els condemnats a presó, pero és que en són més de 100 els investigats -antigament anomenats imputats- del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

És pot considerar com un fet objectiu que el principal partit polític en terres valencianes, el Partit Popular, desenrotllà un sistema organitzatiu per a extraure a través de la corrupció, tot un seguit de beneficis, tant econòmics com de xàrcies clientelars de magnituds encara desconegudes.

Com si d´un forat negre és tractara, ha estat absorvint i extraent de manera sistemàtica recursos econòmics de l'erari públic, dels diners de tots els valencians, per al seu benefici propi. I no només això, sinó que a més a més, esta pràctica anà fent-la des de tots els àmbits de poder en els que es trobava: des de les conselleries, passant per diputacions, ajuntaments, empreses públiques... tots organitzats i coordinats per al mateix fi últim, finançar-se il·legalment, comprar voluntats i poder presentar-se dopats a les diferents conteses electorals.

Una autèntica maquinària ben engrasada i calibrada. Almenys des dels òrgans i càrrecs dels més alts nivells aixina ha sigut, ja que no s´han vist casos de militància de base o càrrecs menors funcionant d´esta manera.

És per tant, hora d´encoratjar a eixa militància que creu en els valors de la democràcia, de l´europeisme, del liberalisme i de l´humanisme d´inspiració cristiana. Que creu en la moderació i en la defensa dels interessos valencians, sense més, entesos sense haver d'ensenyar cap carnet de pedigrí o donar més explicacions; en definitiva, en la valencianitat, en el valencianisme natural.

L´hem d´encoratjar per a que busque una resposta, una eixida, al dilema que té en estos moments: com poder seguir defenent els valors en els que creu des d´una ferramenta -el Partit Popular- que s´ha quedat invalidada des de les coordenades de l´honestedat, la transparència i l´honradesa?

I la resposta correcta a eixe problema, possiblement no siga única, com passa en el càlcul multivariable, pero cal ser francs, mirar-se a l´espill i preguntar-se sincerament si esta està dins l´actual Partit Popular. Alguns pensem humilment que no.

Demòcrates Valencians és un partit que encara que no és tècnicament nou, sí que està lliure de motxilles passades. Tot just es reinicia este 2017 per a ser això, una resposta, una eixida a tota la gent valenciana i valencianista que creu en els valors del centre-dreta europeiste i modern. Molt prompte faran la seua presentació pero ja ens han començat a donar inputs del seu programari, i des de la moderació, el pensament lliberal i l´europeisme, aposten clarament per portar-ho a terme des de postulats netament valencians.

A l'igual que passa a l´espai, amb les gegants roges, l´implosió i col·lapse d´un astre ens pot portar a nous horitzons de prosperitat.