Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Puig, referència en el frontó

El club Penya de Pilotaris Amics del Frontó complix mig segle de vida en plena forma, consolidat com un exemple en la modalitat de les tres parets i amb una potent escola - Projecten remodelar el frontó

El Puig, referència en el frontó

El club Penya de Pilotaris Amics del Frontó del Puig porta ja mig segle de vida pengant-li a la pilota de tec. Esta entitat de l´Horta nord, que en 2017 ha celebrat amb grans partides els seus primers 50 anys de vida, és una refèrencia en la modalitat de les tres parets gràcies al treball de la seua directiva i l´alt nivell de la seua escola.

Vicent Pascual Tomás, president des de fa nou anys, es mostra més que content pel creixement del club. «És un orgull. Som una directiva d´amics en la que cada un té el seu objectiu, com en una empresa. El club ha anat a més i tenim il·lusió, amb una directiva jove. L´escola que tenim ens motiva per a seguir», apunta el dirigent.

El club del Puig treballa cada anys en l´organització de campionats (Campionat de Sant Pere, Individual Mestres o Trofeu Durà), a més d´una importants activitat social i una presència sensible en les xarxes socials, des d´on s´emeten partides de frontó en directe.

L´escola del club, fundada en 1985, compta ara amb vora 45 alumnes i dos monitors, que des de setembre a juny entrenen entre 3 i 5 hores setmanals, a més les competicions locals i autonòmiques. D´altra banda, els equips de l´escola realitzen viatges al País Basc per celebrar encontres i jugar contra altres equips de la zona.

Els alumnes de l´escola no només juguen al frontó, sino que també practiquen altres modalitats com la galotxa, l´escala i corda i el raspall. Una formació variada i completa que ajuda a la progressió dels joves «aprenents».

Resultat històric en el provincial

L´escola del Puig va aconseguir ahir cinc títols provincials en la finals provincials dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitata Valenciana de frontó parelles disputades a Massamagrell. El Puig és la primera escola que guanya l´or en les cinc categories (benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil), resultat del treball desenvolupat en l´escola.

Remodelació del frontó

El club té projectada una remodelació del seu frontó, un dels millors a la Comunitat Valenciana, amb l´objectiu d´ampliar la seua capacitat d´aforament. Un altre repte per a seguir creixent.

Compartir el artículo

stats