Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Al costat dels alumnes d'Almussafes

Al costat dels alumnes d'Almussafes salva vives

Recentment en aquestes mateixes pàgines Toni González, alcalde d'Almussafes, feia una sèrie de declaracions en les quals acusava els anteriors equips de govern del Bloc - Compromís de dissenyar l'institut d'Almussafes a diversos kilòmetres del nucli urbà, fet que segons ell, havia generat una despesa derivada del transport dels nostres joves de vora un milió d'euros.

És incomprensible que el senyor González pose en qüestió els diners que es destinen a un servei públic com el del transport a l'institut, amb un impacte positiu per als estudiants totalment constatat, ja que d'ell fan ús entre 300 i 400 alumnes cada dia. És incomprensible i també vergonyant que açò ho diga el senyor González amb el partit socialista al darrere, que en cap moment han posat en qüestió la utilització de diners públics per a construir per exemple la pista polivalent, altrament coneguda com el berbenodrom, o tot l'historial de compres de béns i immobles que tenen a l'esquena, com el de la Casa Aiora. Si el senyor González creu que l'ajuntament no hauria de pagar el transport dels nostres joves a l'institut que ho faça saber als estudiants, a l'AMPA i també a les seues famílies.

Respecte a la ubicació de l'IES, com a responsable del govern que va dur a terme aquell projecte, no només reconec la decisió de construir l'IES en el seu emplaçament actual sinó que a més assumisc la responsabilitat i considere que era i és la millor opció.

Era la millor opció des d'un punt de vista econòmic: després de 17 anys de govern socialista l'ajuntament estava pressupostàriament endeutat i no tenia capacitat econòmica per a comprar cap solar, ni molt menys el solar de 5.000 m2 que proposava el PSOE i on actualment se situa el Centre de Formació de Persones Adultes.

Era i és la millor opció també des del punt de vista de la seguretat: consideràvem i considerem que una zona amb potencial perill de patir inundacions -en aquell moment la canalització del barranc del Tramusser ni estava ni se l'esperava- no era el lloc més idoni per al nostre IES i amb l'afegit d'estar a pocs metres d'una subestació elèctrica. No deixa de ser irònic que el mateix PSOE que en altres poblacions demanava eliminar les subestacions elèctriques situades al costat d'escoles i edificis públics, en Almussafes pretenguera fer tot el contrari sense tindre en compte la seguretat dels nostres joves.

La nostra voluntat fou que tota l'etapa educativa de les nostres xiquetes i xiquets es realitzés íntegrament en el nostre poble, des de pàrvuls fins a l'accés a la universitat. El PSOE local tot i incloure any rere any una partida en els pressupostos per a la construcció de l'institut, mai va arribar a construir-lo i ni tan sols va comprar el solar. Si fóra pel PSOE pot ser, els nostres joves encara estarien estudiant a l'institut de Benifaió.

Així i amb la determinació de construir l'institut i tenint en compte la situació financera heretada dels socialistes, ens posarem mans a l'obra i després de diverses reunions amb personal de la Conselleria d'Educació férem un expedient de permuta de zona verda per altra d'obra i aconseguirem sense que ens costés un euro, un solar de 14.000 m2 per a oferir-lo a Conselleria. Producte d'eixe acord es realitzà també la construcció de l'avinguda de la Foia, amb 20 metres d'amplària, vorera per a vianants i carril bici separat per una tanca vegetal. Aquesta avinguda -que tampoc ens va costar un duro- uneix el poble amb l'IES amb una distància a penes d'1 km i no de diversos com afirma el senyor González.

Amb el solar disponible, l'institut acabà essent construït per la Generalitat mitjançant l'avui investigada CIEGSA i per tant l'ajuntament ni triava, ni podia decidir sobre els materials de construcció ni sobre cap altre aspecte tècnic.

Tornant al present, no deixa de ser irònic que el senyor González critique el servei de bus a l'IES i al mateix temps es gaste vora 50.000 euros l'any per afegir un sol bus a la línia ja existent a l'hospital de la Ribera, bus amb un escàs ús per part dels nostres veïns, que gaudeixen a Sollana i Benifaió sense que els seus ajuntaments aporten ni un sol cèntim.

Tot amb tot, i com ja he dit, la nostra prioritat fou que tot el cicle educatiu obligatori es fera íntegrament en Almussafes i ho aconseguirem. Invertir en l'educació deu ser una prioritat de qualsevol gestor de la cosa pública, perquè cada cèntim invertit en els nostres estudiants estem fent una inversió de futur.

Compartir el artículo

stats