Juan Moleres Ibor, un home que ha aportat molta llum a la història de Sollana

15.05.2017 | 23:56

El passat diumenge 14 de maig, l'Ajuntament de Sollana va rebre la notícia de que havia faltat, inesperadament, el cronista oficial i fill predilecte de Sollana, Juan Moleres Ibor, el qual també era membre de la junta de govern de l'Associació de Cronistes oficials del Regne de València, així com membre de l'Associació Espanyola de Cronistes Oficials, acadèmic de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i Secretari de la Delegació a València de l'Associació Espanyola d'Amics dels Castells.

Moleres, llicenciat en dret per la Universitat de Salamanca, va ser nomenat Cronista Oficial en l'any 1954. Durant 63 anys d'incansable i llarga trajectòria, s'havia dedicat a estudiar i investigar per multitud d'arxius i biblioteques de tota Espanya, aportant dades significatives i valuoses a la història del seu municipi amb els seus interessants i nombrosos articles publicats, en els quals sempre es traslluïa el rigor científic i intel·lectual que ha caracteritzat la seua obra. El resultat es va veure reflectit amb la publicació de la Història de Sollana en 1983, reeditada al 2002 amb una versió ampliada i revisada, vist que s'havia quedat exhaurida la primera edició.

Ha sigut un investigador tenaç i perseverant, d'entranyables qualitats humanes, compaginant la seua vida familiar i laboral amb la seua passió: la història local, sempre col·laborant de manera altruista i generosa, arguments pels quals l'ajuntament li va atorgar la medalla d'or i el va nomenar fill predilecte de Sollana en 2004, dedicant-li, al mateix temps i amb el seu nom, el carrer on s'ubicava el recentment inaugurat institut. Amb aquest homenatge que li va fer el seu poble natal, se li reconeixia tota la seua trajectòria com a cronista, just en el moment que feia 50 anys del seu nomenament.

A Sollana s'han decretat tres dies de dol i la corporació municipal va acompanyar ahir al fèretre així com a la seua esposa i als seus fills, des de sa casa fins a l'Església de Santa Maria Magdalena, on es va produir el soterrar. Sollana s'acomiadava amb un multitudinari acompanyament, amb respecte i estima per Juan Moleres, d'un gran home que sempre ha aportat de manera inesgotable molta llum a la història de Sollana. Ara, queda el seu valuós llegat, que serà un honor tindre'l present en la memòria col·lectiva del nostre poble. Descanse en pau.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Ribera

Una limpieza del río eliminará 6,5 kms de cañas para potenciar el bosque de ribera

Una limpieza del río eliminará 6,5 kms de cañas para potenciar el bosque de ribera

Medio Ambiente delimita 22 tramos entre Sumacàrcer y Algemesí que se regenerarán con vegetación...

UxV reclama en Carcaixent que las comisiones que preceden a los plenos sean también públicas

Ana Catalayud defiende que la medida profundiza en la transparencia y ayuda a dignificar la labor...

El campo se impone en Antella

El campo se impone en Antella

El asfaltado de caminos resulta la opción más votada en la primera consulta ciudadana abierta por...

Un restaurante de Cullera multiplica por quince su facturación en tres años

El Rincón del Faro entra en la clasificación estatal de 2017 que elabora la revista culinaria...

Alumnos alemanes conocen los servicios sociales de Carcaixent

Alumnos alemanes conocen los servicios sociales de Carcaixent

Alrededor de 20 de estudiantes de la universidad alemana de Münster han visitado en los...

Enlaces recomendados: Premios Cine