Rodion Zamueruev és un violinista que no deixa ningú indiferent. Virtuós fins al extrem, té una capacitat comunicativa amb el públic que pocs artistes posseeixen.

És un intèrpret que quan alça la mirada posa tot l'auditori en tensió i quan somriu es fa de dia. La presència del Victoria Ensemble a Gandia va generar tal expectació que la Casa de Cultura es va quedar menuda per gaudir els artistes moscovites desgranar un programa de miniatures russes.

La música és sempre un punt d'unió entre pobles. M. Glinka, compositor i pare del nacionalisme rus, va recórrer Espanya per tal de conèixer el nostre folklore musical i com a conseqüència d'estos viatges, una de les músiques més espanyoles mai escrites és precisament d'un autor rus -com no recordar ara el «Capricho Español» de Rimsky Korsakov!- A Gandia i a través de la música, la sintonia i la complicitat no van tardar en aparèixer.

La música va ser la protagonista de una nit molt intensa, com intensa és l'ànima russa i algunes de les melodies immortals que ens van arribar en directe, sense intermediació digital, amb tota la puresa del so. La nit va arribar al seu punt àlgid amb un tango de Piazolla -com a segon bis- i amb el públic en peu.

Per al proper 13 de maig Pro Musica ens fa una proposta radicalment diferent. Amb el programa «Heroïnes de la Lírica», l'òpera i el musical seran els nous protagonistes. Web Side Story a la Casa de Cultura!