17 de junio de 2017
17.06.2017

Bellreguard crea una comissió per implicar als veïns en la millora del benestar animal

L'ajuntament tractarà de buscar solucions conjuntes a les problemàtiques de convivència que es puguen generar

16.06.2017 | 21:49
Els regidors de Bellreguard, durant una reunió.

El Consell de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Bellreguard tractarà, en la reunió que tindrà lloc el pròxim dimecres, la creació d'una comissió animalista, on aquells ciutadans preocupats pel benestar animal i la seua relació amb l'entorn urbà puguen exposar les problemàtiques existents i buscar les solucions que resulten oportunes.

Com assenyala la regidora de Benestar Social, Dora Salavert, «des de la regidoria hem fet molts esforços en el tema, però ara cal que els ciutadans s'impliquen directament en les problemàtiques relacionades amb la convivència entre persones i animals i la millor forma d'aconseguir-ho és que siguen els propis ciutadans els que prioritzen els temes i proposen les possibles solucions».

L'altra comissió que es constituïrà dimecres serà la de seguiment i desenvolupament del Pla igualtat, inclusió i cohesió social de Bellreguard (ICSBe) que, precisament, dedica el mes de juny a la participació ciutadana.

Com assenyala el regidor de l'àrea, Àlex Ruiz, «la participació és una eina transversal sense la qual és impossible d'alcançar la igualtat i la cohesió social». Així ho considera tambié l'ICSBe, un dels objectius estratègics del qual és fomentar la participació dels veïns de la localitat per tal d'enfortir els espais de comunicació entre el govern i la ciutadania, augmentant la transparència, l'eficàcia, l'eficiència i l'efectivitat de les polítiques públiques.


Enfortir els canals d'opinió veïnal

Per això, el pla posat en marxa per l'Ajuntament de Bellreguard es marca una sèrie d'objectius com ara millorar i enfortir els canals i espais d'informació i opinió veïnals «per tal que la ciutadania i els col·lectius puguen acompanyar en forma efectiva els actes dels òrgans de la administració local i les polítiques públiques que s'implementen», subratlla Salavert. Es tracta d'uns objectius en matèria de participació que, com assenyala per la seua banda Àlex Ruiz, «hem posat en marxa amb la major celeritat perquè la participació és un procés a mitjà termini que, com qualsevol canvi de costums, demana molta pedagogia».

Fa apenes unes setmanes, l'Ajuntament de Bellreguard posava en marxa la seua primera consulta ciutadana destinada a que els veïns decidiren on invertir 20.000 euros del pressupost municipal. La iniciativa va tenir una bona acollida i va aconseguir una participació del 12% del cens que estava cridat a votar en el procés municipal encetat pel govern del PSPV i Compromís.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine