La regidora de Turisme i Platges, Mireia Morera, i la de Medi Ambient, Imma Ibiza, van presentar ahir la jornada «Conservació de dunes i usos recreatius», que es desenvoluparà a l'Ajuntament el pròxim 3 de novembre.

A la jornada han estat convidats a participar els alcaldes, regidors i tècnics municipals dels diversos municipis de la comarca que disposen de cordó dunar. A més, també participaran interlocutors mediambientals i empresaris turístics d'aquestes localitats.

Oliva ha sigut la ciutat elegida perquè «és la ciutat que alberga les millors comunitats dunars del Lloc d'Interés Comunitari (LIC) 'Dunes de la Safor'. D'altra banda, l'existència de vora 10 kilòmetres de platges, constituïx un indubtable atractiu turístic» assenyalava Imma Ibiza.

La Jornada busca la manera de compatibilitzar la conservació d'hàbitats i espècies amb l'ús turístic. Per a això, «es considera necessari compartir la informació ambiental amb els interessos locals en busca d'acords que puguen plasmar-se en el condicionat de les Instal·lacions Temporals», assenyalava Morera.