Els barris són els pobles de les ciutats. Els barris han sigut ideats i construits amb el propòsit de que capia la major quantitat possible de gent en el mínim espai vital i amb el menor cost econòmic en fer-los, en definitiva que siga el millor negoci per als constructors immobiliaris, per això és necessari que estem en moviment continu per protegir-nos d´aquesta barbàrie.

L´abandó que patim els barris és de temps secular i fins que no hi haja canvis profunds polítics no aconseguirem res, només allò que el barri per si mateix puga aconseguir pel seu compte.

Els nostres barris ja varen creixer abandonats en una geografia abandonada de litoral ciutadà, a més a més un abandó que damunt es culpabilitza als seus habitants. La gent dels barris vegem com les autoritats municipals, els governs autonòmics, l´estat i els estaments socials, parlen molt de nosaltres, però no fan quasi res, vivim en les seus consciències, però no en els seus actes.

Els barris populars mai hem tingut cap força en el context social i ciutadà, portem molts anys adquirint concienciaciò, hi han barris vells, com el nostre, que procurem conservarnos robusts, Benimaclet fou poble, vivim com a poble, parlem de la ciutat com a veïna, sempre diguem, vaig a València o vinc de València.

Les associacions de veïns i veïnes hem sigut com el punt de mira que ha polaritzat fins uns objectius de lluita per els barris i per això hem passat de ser una unitat nostàlgica a un motor de ciutadans actius i conscients, que esperem que vaja aumentant cada dia. Hem tingut etapes molt dures, desprès de la transició o millor dit de la transacció, els partits polítics de l´esquerra ens digueren clarament que nosaltres tindrien que dedicar-nos a les festes del barri, ja que els problemes importants eren dels polítics democràtics i molts companys i companyes deixaren les associacions de veïns i veïnes, uns s´íncorporaren als partits i altres començaren a desencantar-se i abandonaren.

Els polítics s´obliden que ells, les seus idees i els seus partits tenen que estar al servei dels barris i mai al seu servei. No som pretenciosos, ni volem abanderar a tots, no volem que el barri servixca a un sol moviment social, tots junts tenim que treballar pel nostre barri, no tenim que pretendre sol el nostre prestigi, tenim que buscar les millors solucions als nostres problemes entre tots.

L´Associació de veïns i veïnes de Benimaclet hem organitzat un concurs d´idees amb una actitud propositiva, convertin-se en una experiència única d´urbanisme d´anticipació. Hem treballat amb força i hem tingut una resposta impressionant, des de la col.laboració de les dos universitats públiques de la ciutat i el patrocini de Caixa Popular. En València hi ha que crear espais de convivència i encontre, espais d´innovació social, un consens entre un nou urbanisme per aconseguir la major felicitat dels ciutandans. Ha arribat el moment de fomentar la participació i creativitat ciutadana, creació de llocs on els ciutadans puguen relacionar-se col.lectivament, en la nostra ciutat tenim carència de noves experiències en urbanisme. Tenim idees i volem que puguen ser realitat, les persones tenim que sentir el nostre entorn com a propi i per això hi ha que preservar la memòria i les nostres identitats, aquest concurs d´idees es te que fer per a consensuar la transició entre la ciutat i l´horta girant amb els nostres Horts Urbans.

Respectant totes les postures tenim la missió de defensar el nostre barri i fer el màxim esforç per construir un millor futur. Pensem que aquest concurs obri un nou camí en tota la ciutat d´un urbanisme innovador i desitjable. Esteu convocats a participar en el nostre futur del barri que volem.