La II Jornada sobre etnopoètica i narració oral «Som rondalla» se celebrarà aquest dissabte de 9 a 19.30 h a la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia. Es tracta d'una activitat dedicada a l'art de contar històries i adreçada a professionals o estudiants vinculats a l'antropologia, les biblioteques, l'escriptura, el teatre o la narració.

La trobada començarà a les 9 h amb el poeta i narrador gallec Celso Fernández, que donarà la benvinguda als assistents. A continuació, Montserrat Soronellas, professora i investigadora a la Universitat Rovira i Virgili, impartirà la conferència «Explicar la vida. L'etnografia i el mètode biogràfic».

Després d'una pausa, la jornada es reprendrà a les 11.30 h amb Martha E. Heard, que parlarà sobre el projecte d'història oral que desenvolupa des de 1988 i del llibre que ha escrit a partir d'aquesta experiència, Salir del silencio: voces de Càlig 1900-1938. A les 12.30 h la dramaturga Sonia Alejo, Celso Fernández i l'escriptor Víctor Labrado faran una lectura dramatitzada d'un fragment de l'obra La vida imaginada de Godofredo Villa.

A les 14 h es pararà per a dinar i a les 16 h Heard tornarà a intervenir amb la ponència «Saltar el charco: aprender con los años la historia oral entre dos mundos». A continuació, Labrado explicarà, segons el programa, «quines són les principals dificultats i les grans troballes, tant en la recollida de la memòria oral, com en la filada de les seues novel·les», i Sonia Alejo parlarà sobre «Com escoltar l'ànima conversant i mirant unes sabates». La jornada es tancarà amb una sessió de contes per a públic adult a càrrec de Fernández.