La primera convocatòria dels distintius EDIA (Educatiu, Digital, Innovador i Obert) del Ministeri d’Educació ha conclòs amb set centres reconeguts de tota Espanya, dels quals més de la meitat pertanyen a la Comunitat Valenciana. En concret, La Nostra Escola Comarcal de Picassent, el Col·legi Sagrada Familia-Patronato de la Juventud Obrera (PJO) de València; el Col·legi San José de Cluny de Novelda; i l’IES Ifach de Calp han sigut els distingits per com apliquen a les seues aules els mètodes d’ensenyança innovadors i contrastats mitjançant els Recursos Educatius Oberts (REA): materials d’ensenyança, aprenentatge i investigació de manera digital i gratuïta publicats pel Cedec (Centre nacional de desenvolupament Curricular).

El reconeixement servix per a recordar el treball dels docents en l’aplicació dels REA a les aules. Este pla promou la transformació digital per a millorar l’aprenentatge. Des de la direcció del col·legi Sagrada Familia-PJO asseguren que el distintiu «evidencia la importància de la creació d’una comunitat educativa de docents que treballen amb estos materials».

D’altra banda, la directora de la Nostra Escola Comarcal, Inma López, afirma que el distintiu suposa «un triple reconeixement, al treball docent, al qual se li dona un valor afegit; un segell com escola innovadora en les tecnologies i un posicionament que les famílies valoren».