Els estudiants de l’American School de València recreen l’ONU

El centre privat ha celebrat una nova edició de la Model United Nations i ja se preparen per a una trobada a la Haia amb estudiants d’altres països

Estudiants participants en Valmun 2023.

Estudiants participants en Valmun 2023. / L-EMV

L’American School of València (ASV) ha acollit amb èxit Valmun 2023, la conferència Model United Nations del centre privat, que va reunir 200 estudiants de set col·legis internacionals el passat mes de desembre, abans de les vacances de Nadal. Les dues primeres jornades del Model United Nations van tindre lloc al campus de l’ASV i, el tercer i últim dia, al Centre de Serveis Globals de les Nacions Unides, una instal·lació oficial de l’ONU a València. En esta edició, l’alumna de 12é grau Alexandra D. va ser la secretària general de Valmun 2023.

L’experiència permet als estudiants de Secundària i Batxillerat conéixer i realitzar el paper dels delegats diplomàtics —adopten el rol del país que se’ls assigna— i simulen formar comités de treball similars als existents en l’organisme internacional.

La cerimònia d’obertura, va comptar amb un orador principal convidat a parlar sobre el paper de les Nacions Unides en el món. Enguany, va ser Claude Robillard, analista senior del Centre de Serveis Globals (UNGSC), ubicat a València.

Negociació i col·laboració

La segona jornada, els delegats es van endinsar en el debat formal en els comités establerts per l’equip d’estudiants que organitza la conferència. El tercer i últim dia va permetre posar a prova les seues capacitats de negociació i col·laboració en enfrontar-los a la simulació d’una crisi internacional, ja que han de negociar i consensuar amb les altres nacions una solució a un problema global, utilitzant els mateixos procediments que a l’ONU real.

La labor de lobbisme i la preparació de les resolucions contrarellotge afegixen un component de realisme i urgència als procediments de la conferència Valmun i altres activitats del Model United Nations de l’American School of València ofereixen una experiència d’aprenentatge molt valuosa als participants, que desenvolupen les seues capacitats de pensament crític i comunicació i aprenen a resoldre problemes. 

Els col·legis que van participar van ser el Caxton College —també valencià—, l’American School of Bilbao, l’American School of Madrid, el Cambridge House British International School, l’ES American School (Barcelona), a més del’ASV, com a col·legi d’acollida.

Ara, al centre de València se preparen per a una altra cita internacional, ja que alguns dels delegats de l’ASV participaran al febrer en The Hague Model United Nations (Thimun), la conferència MUN més gran del món que se celebrarà a la Haia (Països Baixos), on estan els tribunals internacionals de les Nacions Unides i on es trobaran amb altres estudiants de diferents països.