Fa dues setmanes escrivia en aquest mateix diari que faltaven mig centenar d'obres d'art, entre elles un bust de Miquel Peris i un retrat de l'il·lustre Vicent Castell que està en mans d'uns particulars de la nostra localitat. I ho anunciàvem ara perquè ja teníem també la solució, després de puntejar i buscar les obres enregistrades, trobar altres 265 obres en dependències municipals sense inventariar, investigar les que no es troba i portar la informació dels desapareguts al Ministeri Fiscal. La solució passa per fer un Catàleg, comprar una eina informàtica on bolcar la informació i que siga pública i, per damunt de tot, que això no es torne a repetir.

Però no queda ací la cosa: alguns autors expliquen en els mitjans de comunicació i amb tot luxe de detalls que han donat obra al Consistori, escultures que no consten en l'inventari ni existeixen físicament a l'Ajuntament ... què fem? Ens resignem i ja està? La vergonya més absoluta planeja sobre els 24 anys de mala gestió cultural del PP i els populars no troben altra eixida que afirmar que és una cortina de fum, que algunes fa molts anys que estan desaparegudes i que això ja ho sabíem des que entrarem al Govern.

Aquesta setmana em toca parlar de més 60.000 llibres apilats i agafant floridura en diferents dependències municipals, una inversió de més de 700.000 euros a l'ombra, sense difusió i en un estat lamentable, a més de 4.500 CD's sense ordenança per poder vendre. Es van fer ressò molts mitjans de comunicació, no només locals, de la vergonya de gairebé un quart de segle de mala gestió en la política editorial d'esta casa... per què es publica si no es fa difusió per a la venda? Milers de publicacions que no tenien responsable per a la seua gestió, sense consciència de saber què i quants exemplars hi havien, amb un sistema de venda de l'edat mitjana ... La seua difusió, evidentment, no era l'important per als anteriors gestors, només ho era la foto en els mitjans el dia de la presentació, posteriorment ho apilaven en una bruta habitació i sense ventilació de la Casa de Cultura o en un magatzem al carrer Gaibiel, llestos per a l'oblit.

Novament l'oposició més rància ens critica dient: "que fa un any que estem al Govern, que no hem fet res, que com és que ho sabem ara..." Que no, senyores i senyors del PP, que ho sabem des que vam arribar i ens vam trobar esta barbaritat amuntegada, en la foscor i centenars de llibres fets malbé. Hem volgut fer-ho públic en el moment que hem tingut una solució a 25 anys de descontrol i desídia.

Durant aquest temps s'ha assignat a personal responsable per a gestionar-ho, s'ha organitzat i catalogat el fons bibliogràfic i audiovisual i s'han fet donacions a diferents ens públics com la presó, escoles i associacions.

S'ha posat en marxa una ordenança que donarà eixida a este despropòsit. L'actual, tot i ser del 2012, parla d'un Servei de Publicacions que no existeix, parla de preus que s'han saltat a la torera, d'onze col·leccions que impossibilita vendre els milers de llibres editats fora de qualsevol d'elles i no existeix preu de venda d'altres edicions com cd's o DVD's.

També hem aprovat la compra d'una eina informàtica per poder donar difusió del catàleg a la nostra web i vendre on-line tots els fons bibliogràfics i audiovisuals amb un sol clic. S'ha acabat no conéixer el fons municipal (que, no oblidem, són diners públics) i fiquem punt final a l'única manera d'adquirir-los: anar al carrer Gaibiel, per descomptat sabent quin vols; agafar un imprés per a omplir; anar al banc a ingressar l'import; tornar a Negociat amb el justificant amb el segell de "pagat" i finalment recollir el llibre.

A estes i a mil coses més ens dediquem dia a dia, a gestionar amb trellat els recursos públics. M'han dit ja heretge, també radical i últimament Torquemada, qualificatius que la dreta fica a una gestió responsable front a la seua fatídica negligència.