Durant el mes de gener, el temporal de neu a l'interior i de grans marejades a la costa, que va patir la província de Castelló, va portar destrosses importants i grans problemes per als veïns i veïnes dels municipis afectats.

A l'interior, la neu no tan sols va afectar als accessos als nuclis urbans provocant llargues cues i inclús llargues nits als vehicles que els va pillar a la carretera, sinó que un greu problema amb l'abastiment elèctric va deixar pobles i zones senceres sense llum, sense telèfon, sense calefacció a les cases i incomunicats totalment de l'exterior. En alguns llocs la situació va durar més de dos dies. Ara queda buscar entre les ajudes econòmiques de diferents administracions per a ferfront a les reparacions de les infraestructures danyades. Als pobles de a costa la destrucció va arribar de dins la mar. Amb un problema greu que arrastrem de regressió de la línia de la costa, les ones varen fer camí entre els passejos marítims i entre les vivendes més costaneres sense que aquestes paregueren oferir resistència. A Almenara, la destrossa va ser meritòria d'una visita del ministre i del president de la Generalitat. I és que plou sobre mullat.

Ara, com a l'interior, s'han posat en marxa ajudes per a reparar tot el mal que ha fet el temporal. Igual com a l'interior, però amb una diferència molt important. Tots els diners que s'invertisquen, la mar se'ls emportarà el pròxim temporal. I pareix mentida que des del Govern central porten tant de temps sense fer res al respecte.

A la zona de Castelló Sud, la costa que va des de Borriana fins a Sagunt, n'hi ha varis estudis fets al respecte de la protecció del litoral. Zapatero, a l'any 2011 va presentar l'anomenat Pla Cantàbria. Un pla de protecció que contemplava a aquesta zona unes actuacions com escolleres i espigons que deurien solucionar el problema. Va ser el nou govern de Rajoy el que no va pressupostar res per a poder posar-lo en marxa. Anys més tard, al 2015 va ser el govern del PP el que va traure a 'bombo i platillo' un pla, segons ells, millor que el de Cantàbria que contemplava 18 actuacions més que aquest i que, ara sí, es donaria solució al problema. Fins ara tampoc s'ha pressupostat res per a poder executar-lo.

Amb les desastroses conseqüències del darrer temporal, als municipis costaners, veiem com es tornen a activar ajudes per a reparar els mals fins que la mar s'ho torne a emportar tot. Senyors del govern central, posen els diners necessaris per a que, siga el pla que siga, puga posar-se en marxa i buscar una solució definitiva al nostre problema, i així no tinguem que estar, any darrere any, amb la mateixa situació, cada vegada més desoladora.