El darrer diumenge d´octubre és un dia clau pel valencianisme polític. Més enllà de les connotacions històriques i la cançó d´Al Tall, l´Aplec del Puig és el punt de trobada de centenars de regidors, alcaldesses i militants del valencianisme polític que representa Compromís.

Un valencianisme polític que ha suposat el motor del canvi que ens va demanar la gent en 2015. Ens ho va exigir la ciutadania, cansada d´una època de corrupció i de mentides. Van confiar en Compromís perquè volien honestedat, transparència i polítiques centrades en les persones.

I justament per això, per allò que volia la gent, és molt gratificant trobar-te amb la resta de companys de viatge i compartir en comú tot allò que estem fent. Ens serveix per a carregar-nos les piles i continuar treballant en la transformació del nostre país. Transformar-lo en un país més just, solidari i ric, amb polítiques valentes.

I ho estem fent allò on governem. Com en l´àmbit econòmic, fomentant l´ocupació de joves i de majors de 55 anys.

En la defensa d´una educació, pública, de qualitat i en valencià. Marques de la casa Compromís. En la lluita per la sanitat pública i en la batalla per la igualtat entre homes i dones. En la defensa de la diversitat sexual i en la solidaritat amb les persones refugiades. En la reivindicació del dret a l´habitatge i d´un finançament just per al País Valencià. En la protecció de l´entorn natural i en la qualitat de l´aire que respirem; i moltes més polítiques per aconseguir el benestar de les persones, que és el que hauria de ser l´objectiu de tota política.

Freqüentment observem com certs representants polítics s´obliden de la ciutadania a qui representen. No és el nostre cas. Perquè treballem dia a dia amb força i determinació per la nostra gent, des dels ajuntaments, des de la Generalitat i també des de Madrid. La gent de Castelló, Vinaròs, Vila-real, la Vall d'Uixó, Borriana o Benicàssim necessitem representants que es deixen la pell per un servei de rodalia digne, per la gratuïtat de l´AP-7 i per un tracte just que ens mereixem com a valencians i valencianes. I això sols ho representa una opció política: Compromís.

Els puc assegurar que si la resta de diputats de Castelló, València i Alacant lluitaren a Madrid pels nostres interessos com ho fem els valencianistes, les coses serien molt diferents. Perquè necessitem recursos per fer més polítiques valentes; recursos per política ambiental, de residus, de carreteres, d´ensenyament, de residències per gent gran, de més inclusió, de més polítiques d´ocupació... En definitiva, massa oportunitats perdudes, perquè alguns han pensat més en el partit i en la cadira que en la gent a la qui diuen representar.

Nosaltres no defallirem. En molt poc temps ens hem convertit en la garantia del canvi que està vivint el País valencià i la ciutat de Castelló. Sols nosaltres podem garantir que no pactarem amb els que volen tornar a l´època de la corrupció, ni amb la seua còpia barata i taronja. Portem més de tres anys treballant, contra totes les resistències, sent conseqüents amb allò que ens van encomanar la ciutadania. Amb honradesa, humilitat i dedicació.

L´Aplec del Puig va ser un moment per parlar de totes aquestes coses, i de moltes més. Per recordar què hem fet i el camí que ens queda per recórrer. Perquè és tan important conéixer on anem com el que anem fent mentre hi arribem. Perquè a banda del què i el qui, està el com. No sols són les polítiques que fem, sinó com les estem fent. Sense por, amb sinceritat i centrant-nos en la gent dels nostres pobles. Eixe és el camí que seguirem. Ens acompanyeu?