El compte enrere ha començat i ben aviat haurem d'anar a les urnes i decidir qui ens representa a l'Ajuntament de la nostra ciutat, a la Generalitat Valenciana i a l'Estat espanyol. Entrem en campanya electoral, eixe període en el qual les promeses dels diferents grups polítics són infinites, són tantes i tan grans que per a complir alguna d'elles hauria de canviar la mateixa configuració del món. Recordem aquella promesa electoral de l'expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, del Partit Popular, quan contava que portaria la mar a Xàtiva, clar, ell de comptar en sabia molt...

Però jo no comprenc altra campanya electoral que no siga la basada en l'honestedat i els fets provats. Sempre m'he fixat en el que han dit els diferents partits quan han estat en campanya i quan han arribat a governar. Si les seues apostes en defensa de la classe treballadora o pels serveis públics han quedat en paper mullat quan han tocat poder..."el partido de los trabajadores" es definia el partit poliimputat, lamentable. Però bé, fa quatre anys que Compromís va arribar als governs de les ciutats i de la Generalitat, no per a fer continuïtat de les nefastes polítiques dels anteriors 24 anys, sinó per aplicar les polítiques progressistes que ajuden a transformar i millorar la qualitat de vida de les persones.

Han estat quatre anys de treball intens i ininterromput, però temps insuficient per a aplicar totes les mesures necessàries per a dur a terme eixa transformació a fons. Ara bé, allà on Compromís ha treballat, el canvi ha arrancat, hem assegut les basses per a seguir aplicant aquestes polítiques que ajuden a fer més fàcil el dia a dia de les persones, per a seguir retornant els drets retallats amb l'excusa de la crisi, i que ara només falta assolir.

Mostra d'açò és ha sigut en esta legislatura la primera vegada que els nostres xiquets i xiquetes tenen els llibres de text gratuïts, la primera vegada que s'han engegat els patis coeducatius, que s'ha fet una inversió tan gran en infraestructures escolars i que s'han aplicat efectivament als centres, no com es feia abans amb la vegonyosa CIEGSa, que tenia als nostres xiquets i xiquetes en centres en condicions lamenables mentes altres s'omplien les butxaques amb diners públics, amb diners de totes i tots. No m'agradaria deixar de parlar d'activitats com l'Escola canta o l'Escola fa ràdio ni del projecte estrela de la ciutat: Castelló ciutat educadora per al que hem comptat amb tota la comunitat educativa per a posar-lo en marxa.

I què els he de dir jo de l'actual política cultural? Hem treballat molt per capgirar la situació de la qual veníem, per retornar a Castelló la capitalitat que es mereix. Hem arrancat el MUCC, el Museu de la ciutat de Castelló, hem apostat pel patrimoni històric recuperant el Castell Vell, la vila romana de Vinamargo, un Refugi antiaeri de la guerra civil pel qual no paren de passar visitants locals però també moltíssima gent de fora. Hem obert a la ciutadania la Torre d'alçaments dins de la ruta medieval i hem posat en valor la ruta de les ermites. El Planetari ha deixat de ser un edifici fantasma abandonat a l'oblit i l'arxiu històric compta amb les ferramentes necessàries per a donar difusió a tota la riquesa documental que alberga.

Mentres altres ens diuen que faran el que mai han fet quan governaven, nosaltres hem millorat, per seguir posant exemples, les línies de bus per fer del transport públic, un servei útil. Hem recuperat la neteja amb aigua a pressió dels nostres carrers més enllà del centre de la ciutat, en definitiva, hem demostrat que servim a la ciutadania i no als amiguitos del alma.

Des de Compromís sabem quin és el projecte de ciutat que volem i les mesures a aplicar per a conviure en una societat més igualitària i justa. Farem campanya amb plena consciència de que ens queda molt per fer però amb la garantia de que tot és possible amb dedicació, treball dur i vocació de servei públic.