?

El Museu Valencia de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) ha programat per a hui, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, un espectacle de cant valencià d'estil en homenatge al barri de Velluters de València. L'acte començarà a les 19 hores a la Plaça de Viriat, molt pròxima a les Torres de Quart. A partir d'eixe instant, una colla de cantaors, versaors i rondalla visitará els veïns del barri fent una ronda per l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, l'Associació de Veïns de Velluters El Palleter, l'església del Pilar, la Llar del Jubilat de Velluters, el Gremi de Fusters i el Col·legi de l'Art Major de la Seda, i acabará a la pèrgola d'accés al museu.

En una invitació pública, l'Associació d'Estudis del Cant Valencià convida a tots els valencians a "conéixer les més genuines expresions musicals dels valencians" que, sens dubte, configuren una part tan indispensable com desconeguda del patrimoni inmaterial de la cultura valenciana.

La guitarrà de hui és d'unes proporcions considerable. En ella participaran l'escola de cant d'estil de València, amb la mestra Victòria Sousa Genovés, Victorieta; i els cantaors Paqui Gijón, Mª José Fernandez, Vicenta Bueno, Cristhian i Jonathan Penalba. De l'escola del Puig acudiran el seu mestre Emilio Luis Porta, Milio, i els cantaors Pepa Lluc, Raul Luis, Salvador Maximino i Mª Carmen Barbancho. De l'escola de Bétera estaran presents la mestra Mª José Ruiz Garcia, Marisé de Montolivet, amb els cantaors Victoriano Romero, Toni Vega, Lourdes Morelló, Àngels Ferrer, i de l'escola del Naiet hi seran presents els cantaors Javier Benedito. Assistirà el versaor Vicent Ribelles Salvador, Vicent de Rosa.

Una completa plantilla de músics

Pel que fa als músics, a la guitarrà d'aquesta vesprada hi haurà música de corda de Valéncia i Bétera amb els guitarrons Emeterio Pérez, Terio, i Josep Vicent Navarro; les guitarres Àngels Paredes i Paco Navarro; la música de vent d'Alfafar estarà representada per Llorenç López (clarinet) Cales Puchades (trompeta) i Artur Puchalt (baix). I, finalment, tocarà la dolçaina Paco Blasco Calvo i el tabalet serà percutit per Jordi Martínez Calatayud, de València.