La Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València ha editat el segon número de la publicació anual Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia dirigida per Abelard Saragossà.

La revista va nàixer fa una any amb l'objectiu d'arreplegar la tradició de la Taula de Lletres Valencianes dels anys 30 i de la Revista valenciana de filologia, publicada per la IAM des de 1951 fins als anys 80, i ser un pont comunicatiu entre qui normativitzen el valencià, qui ho ensenyen i qui ho aprenen.

Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia té un consell de redacció integrat per sis professors universitaris: Maria Isabel Guardiola, Ximo López, Antoni López, Josep À. Mas, Manuel Sifre i Jaime Siles. A més, la publicació disposa d'un consell assessor format per 14 professors procedents, entre altres universitats, de Mallorca, Catalunya, Suïssa, Àustria i Anglaterra.

En els sis apartats d'aquest segon numero s'aborda, entre altres temes, el procés educatiu de Bolonya, el disseny en Secundària d'una unitat temàtica sobre músiques del món, l'estudi de la paraula «aixovar» o una crítica literària sobre l'aigua en les cançons de Raimon.

La publicació arreplega també un article d'Alexandre Ordaz, de la Universitat de València, que advoca pel diàleg entre l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Lo Rat Penat i la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a iniciar un camí cap al consens valencià.