Síguenos en redes sociales:

Bausset es somriuria en veure com ara se'l disputen

Arran la publicació de la proposició no de llei presentada pel grup Compromís a les Corts Valencianes reclamant l'atorgament de l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a títol pòstum a Josep Lluis Bausset, vull recordar que Francesc Signes, en nom del PSPV, va reclamar insistentment aquesta distinció per a Bausset mitjançant la presentació de cinc proposicions no de llei a les Corts Valencianes al llarg de distints periodes de sessions. Bausset es somriuria en veure com ara se'l disputen formacions que ell apreciava per valencianistes, però que no eren la seua. Militant del PSPV, es mereixia que el seu partit demanara l'Alta Distinció de la Generalitat quan governava la institució el Partit Popular: simplement perquè no calia esperar una millor oportunitat, sinó reaccionar a l'alçaria del personatge en el precís moment de la seua pèrdua.

Resulta estranya la urgència de la proposició no de llei perquè «és una urgència que ve des que el PSPV li demanà a les Corts l'Alta Distinció per a Josep Lluís Bausset». D'altra banda, les distincions que es donaren el 9 d'octubre passat no varen incloure el nom de l'homenot de l'Alcúdia, tot i que la proposta estava sobre la taula. Algú sabrà per què.

Em plena d'orgull el fet que comencen a sentir-se veus en altres pobles, en altres àmbits i en distintes opcions polítiques reclamant allò que és de justícia, que tinga el reconeixement del poble i del país al que tant va estimar. Però, com Bausset, cal alçar la veu tant amb el vent a favor com quan el vent bufa de cara. Ell mai va tindre vergonya de parlar la seua llengua, fins i tot en una de les etapes més infames de la nostra història. Eixa lliçò ens l'ensenyà molt bé i per això demanàrem l'Alta Distinció quan manava la dreta i per això la continuem demanant ara.

Totes i cadascúna de les corporacions municipals de l'Alcúdia des de l'any 1979 han reclamat el merescut reconeixement públic d'una figura clau del valencianisme, Fill Predilecte de l'Alcúdia des de l'any 1984, i per això, com alcalde de l'Alcúdia i com a membre del PSPV, seguiré fent des del meu poble el que sempre hem fet: homenatjar a Josep Lluís Bausset, presentar una moció per a que se li done l'Alta Distinció „una moció recordatòria, una més„ i el tindrem a l'Alcúdia sempre en la memòria com un exemple polític, cívic i valencianista.

Pulsa para ver más contenido para ti