17 de junio de 2020
17.06.2020
Levante-emv

S'obrin les inscripcions per a la segona edició d'Aula ciclista

Els centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (Cepafe) poden realitzar el tràmit fins el divendres El nombre de sessions pràctiques de bicicleta s'incrementarà a les escoles i instituts

16.06.2020 | 23:47
Els i les escolars participants en Aula Ciclista circulen pels carrils bici de la ciutat.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Federació Valenciana de Ciclisme posen en marxa la segona edició del programa educatiu «Aula ciclista» que es realitzarà durant el curs 2020-21. Els centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (Cepafe) que vulguen formar part del programa el pròxim curs poden formalitzar la inscripció a través del web de la federació (http://aulaciclista.fccv.es) fins al pròxim divendres, 19 de juny.

Per al pròxim curs escolar, com a novetat, s'incrementa el nombre de sessions a les escoles i als instituts, ja que es farà un taller pràctic de maneig de la bicicleta dins del mateix centre per a familiaritzar l'alumnat amb l'ús de les bicicletes.

Així, en la primera sessió, xiquets, xiquetes i adolescents rebran formació teòrica sobre vida saludable, seguretat viària, l'ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport; la segona serà la sessió pràctica d'ús i familiarització amb la bicicleta; i la tercera inclourà un recorregut per un circuit urbà en què l'alumnat s'enfrontarà a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i la bicicleta.


Més de 15.000 participants

Al voltant de 15.000 alumnes valencians de 5é i 6é de Primària i de 1r i 2n de l'ESO han participat este curs en la primera edició del projecte d'innovació educativa que fomenta l'ús de la bicicleta com a transport sostenible, els hàbits de vida saludables i la seguretat viària entre l'alumnat mitjançant tres sessions teoricopràctiques.

«Aula ciclista» està dirigit als centres que integren dins del seu projecte educatiu diferents projectes d'esport, activitat física i salut (Peafs). Recentment, s'ha publicat la resolució de les ajudes i les assignacions econòmiques a un total de 369 centres amb Peafs, que són considerats centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (Cepafe). El nombre d'estos últims centres ha augmentat considerablement respecte a la convocatòria anterior, per tant, més escoles i instituts podran participar en la segona edició del programa «Aula ciclista».

Les activitats inclouran un curs de formació del professorat a través del Cefire i una sessió prèvia d'informació als docents impartida pels tècnics de la federació, mitjançant unitats didàctiques que després s'explicaran a classe durant el curs. Tot este material didàctic es posa també a disposició de les escoles de ciclisme valencianes.

En l'estrena, «Aula ciclista» ha tingut molta acceptació a tot el territori valencià i ha enregistrat en total 125 centres participants: 71 a les comarques de València, 36 a les d'Alacant i 18 a les de Castelló.

La conselleria destina 200.000 euros per a la realització del programa amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible, apropar el ciclisme i l'activitat física a les aules i fomentar els hàbits de vida saludables entre l'alumnat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas

Calendarios 2020

Calendario Laboral y Escolar Comunidad Valenciana

Consulta el calendario de 2020

Todos los días festivos nacionales, locales y de las ciudades de València, Castelló y Alicante de 2020, así como el calendario escolar para el curso 2019/20.