Ontinyent comptarà en breu amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. L´Ajuntament i l´associació ADIEM estan treballant en esta pionera iniciativa, que vol anar més enllà dels pisos tutelats, amb un nou format de gestió que promou l´autonomia de les persones usuàries.

L´alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, presentava hui al president d´ADIEM Ontinyent, Vicent Sanchis, els plànols de la reforma que va a fer-se en un habitatge municipal del barri del Poble Nou a tal efecte. En l´encontre, al qual assistien també els regidors de Territori i Política per a les Persones i la psicòloga de l´associació, es posava de relleu el caràcter innovador de la iniciativa, de la que Vicent Sanchis destacava que "amb l´ajuda de l´Ajuntament, ens va a servir per trencar esquemes i ser pioners. Ja ho vam ser amb la posada en marxa del primer Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Comunitat Valenciana, i ara estem molt il·lusionats perquè permetrà prestar un millor servei a persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni però tampoc poden mantenir un pis. Ara, amb un simple control i seguiment periòdic, podran viure de manera independent", assenyalava.

L´alcalde posava de relleu "el nou pas endavant que suposa aquest projecte en la col·laboració que venim mantenint amb ADIEM, entitat a la qual el consistori aporta 46.000 euros anuals mitjançant un conveni per recolzar les seues activitats. Ara anem a fer una reforma important en esta vivenda municipal al barri del Poble Nou, pressupostada en 64.000 euros, una reforma que esperem estiga a punt per a desembre, per a posteriorment cedir-la a ADIEM i que puga servir per prestar servei a entre 4 i 5 persones usuàries", assenyalava.

L´habitatge, ubicat al barri del Poble Nou, és una casa de 139m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte consisteix en la reforma interior de la vivenda, amb canvis a la distribució interior, l´adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana, canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, degut a que no s´ha realitzat cap intervenció a la vivenda des de 1970, es realitzaran actuacions per tal de millorar les condicions d´habitabilitat i estalvi energètic.

La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, destacava per la seua banda que amb aquest habitatge i el que s´està reformant a Tomás Valls La ciutat haurà ampliat de 1 a 14 les vivendes per a usos socials des de 2011, "usos molt diferents, perquè les estem posant a l´abast de persones en risc d´exclusió, estudiants amb recursos limitats i gent vulnerable per qüestions com malalties mentals. Al final volem estar sempre al costat dels desafavorits i seguir constatant l´aposta del Govern d´Ontinyent per les polítiques socials amb fets i no sols amb paraules", concloïa. El regidor de Territori, Jaime Peris, afegia que l´actuació permetrà també recuperar patrimoni i contribuir a generar i mantenir llocs de treball mitjançant l´actuació de reforma de l´edifici que va a dur-se a terme.