El programa de senderisme Entre Muntanyes iniciarà el mes de novembre amb dues rutes al Ràfol de Salem i Albaida. Aquesta iniciativa, impulsada per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, ja ha oferit al voltant de quinze d'un total de 29 rutes gratuïtes. D'aquesta manera, hui dissabte Entre Muntanye viatjarà fins al Ràfol de Salem, on es durà a terme una ruta d'uns deu kilòmetres aproximadament i quatre hores de duració, amb una dificultat mitjana. L'excursió eixirà a les nou del matí des de l'ajuntament, on els participants començaran la seua marxa per a la senda de l'Ermita de Sant Blai cap a les Fontetes.

Una vegada en les Fontetes agafaran el sender PR-CV 213 que recorre l'Ombria del Benicadell. Els excursionistes podran tindre un descans per esmorzar a la casa forestal les Planisses. Ja durant el camí de tornada cap al municipi, es passarà per la Font d'Elca. En finalitzar la ruta els participants gaudiran d'un refrigeri oferit pels organitzadors de la ruta.

Demà diumenge arriba el torn d'Albaida, on es surà a terme la ruta circular de la Séquia del Port. El punt de partida serà també a les nou del matí des de la plaça Major, enfront del Palau dels Milà i Aragó. Aquest palau del segle XV serà el primer dels punts d'interés del recorregut. Després de passar pel barri dels Mosquitos i veure les escultures de vidre de l'artista Josep Sanjuan, la ruta agafarà el sender de la Séquia del Port. El Molí de Santa Anna, la Font del Port, la Casa el Clau o el Pont de la Pedrera seran els punts més destacables d'aquesta ruta que tindrà al voltant de 9,5 kilòmetres de recorregut, quatre hores de duració i una dificultat mitjana, expliquen.

De bades pero inscrits abans

Des de la mancomunitat han explicat que cal recordar que encara que totes les rutes són gratuïtes serà necessari inscriure's, fins al dijous anterior a la ruta, a través del formulari online o del codi QR inclòs a la cartelleria. A més es podrà trobar més informació a www.valldalbaida.com. Les rutes de la Vall formen part del calendari anual d'excursions per la comarca.