Ahir va morir d'una forma inesperada D. Víctor Arias, el que va ser secretari personal del recordat Arquebisbe Roca Cabanellas i durant tants anys Rector de Sant Esteve de València. Però a mí m'agradaria recordar-lo des d' esta secció de LEVANTE-EMV, com a rector de Bufali, el meu poble, en la Vall d'Albaida.

I vull recodar-lo des de l' agraïment i el reconeixement a un sant prevere, un bon amic, una excel.lent persona, de la qual tots sense excepció guarden en el poble un record inesborrable.

Ell a més a més era Director del Batxillerat Nocturn de l' Institut d' Albaida, la seua gran obra; i allí se'ns emportà a un grup de jòvens per a que férem els estudis mitjans i ens preparàrem per a un futur millor. Jo mateix , si a alguna cosa he arribat en esta vida ha sigut gràcies a D. Víctor.

Era un home dotat d' unes qualitats innates per a relacionar-se amb les persones de la classe que foren, sense fer distincions de cap tipus, a més d'ésser afable, bondadós i molt creatiu. En aquella época de finals dels 60, ell i només ell va fer possible que el poble tornara a estar unit. El seu lema preferit, el que ens predicava un día si i un altre també estava inspirat en l' evangeli de Sant Joan: "Que tots siguen ú". Ell igual anava casa per casa animant al veïnat per a que anaren 'Església, com es posava a jugar una partida de raspallot o un partit de fútbol amb els jóvens.

Es diu , i es cert, que a l' església no s'ha d'anar pel rector sinó perquè es té fe, però la realitat es que la xicoteta parròquia de Bufali mai no ha estat tan plena de fidels com en els seus temps. Logrà que anaren fins els més allunyats i reticents. Va portar la parròquia fins als masos més llunyans del terme, celebrant Missa en l' ermita de "Els Barranquets", un d'eixos masos. Estic segur que Déu es val valdre d'ell com a instrument per acostar la gent a l' Eglésia i els Sacraments. I ell durant toda la seua su vida ha sigut com l' administrador fidel de l 'Evangeli. I per això n'èstic segur que Déu ja li haurà dit: "Has estat fidel en poca cosa: jo t'encomanaré molt més. Entra en el goig del teu Senyor."

Gràcies Víctor, Bufali plora y prega per tu , demana-li tu a Déu per tots nosaltres.