Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La candidatura única per la nova junta de govern de l'AVL

Artur Ahuir i Maria Àngels Francés aspiren a les dos vocalies

Joan Rafael Ramos i Immaculada Cerdà, candidats a la vicepresidència i secretaria de l'AVL.

La Junta de Govern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha validat hui les candidatures de la llista consensuada per a accedir als diferents càrrecs del futur òrgan de direcció, en el qual l’actual secretària, Verònica Cantó, opta este divendres a la presidència de la institució normativa del valencià.

Les candidatures per a ocupar els cinc llocs de la Junta de Govern presidència, vicepresidència, secretaria i dos vocalies, han sigut avalades per la totalitat dels membres de la institució. La presentació d’estes candidatures es va efectuar el dia 25 de febrer, encara que el termini acabava el dia 8 de març. Hui, en una Junta de Govern extraordinària, s’han proclamat i elevat a la votació del ple del divendres.

Verònica Cantó Doménech (Cocentaina, 1964) ha sigut els últims quinze anys la secretària de la institució. Forma part de l’Acadèmia des de la creació de la institució l’any 2001, provinent del món editorial, on ha sigut directora de publicacions d'Editorial Marfil, presidenta de l'Associació d'Editors del País Valencià i autora de diversos llibres de text. És membre de les seccions de Publicacions i Comunicació, Lexicografia i Gramàtica, i Terminologia i Assessorament Lingüístic, i ho fou també de la Comissió de l’Escriptora de l’Any, Carmelina Sánchez-Cutillas i presidenta de la d’Enric Valor.

Pel que fa a la vicepresidència de l’Acadèmia, aspira al lloc Joan Rafael Ramos Alfajarín (Borriol, 1965), catedràtic de la Universitat de València, especialista en lingüística i en història social de la llengua. És membre de les seccions de Lexicografia i Gramàtica i Terminologia i Assessorament Lingüístic. Joan Rafael Ramos va entrar en l’Acadèmia en la primera renovació de la institució feta per cooptació directa dels membres l’any 2016, i és vicepresident de la institució des de 2017.

Quant a la Secretaria de l’AVL, la candidata és Immaculada Cerdà Sanchis (Algemesí, 1965), cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, que va entrar a formar part de la institució en la renovació esdevinguda l’any 2016. Vocal de la Junta de Govern des de 2017 i presidenta de la Secció de Publicacions i Comunicació, secretària d’Onomàstica i membre de la Secció de Foment de l’Ús del Valencià. També formà part de la Comissió de l’Escriptora de l’Any, Carmelina Sánchez-Cutillas.

Maria Àngels Francés i Artur Ahuir, candidatas a les vocalies de la junta de govern de l'AVL. AVL

Vocalies

Aspiren a les dos vocalies l’actual vocal Artur Ahuir i López (València, 1965) i la nova acadèmica Maria Àngels Francés Díez (Alcoi, 1976). Artur Ahuir, filòleg i professor de secundària, és membre fundacional de l’Acadèmia, juntament amb Verònica Cantó. Va formar part de la primera Junta de Govern de l’AVL i actualment ocupa la vocalia segona. Ahuir és president de la Secció de Terminologia, membre de Lexicografia i Gramàtica i de Documentació i Literatura.

Maria Àngels Francés és doctora en Filologia per la Universitat d’Alacant, especialista en literatura autobiogràfica, crítica de gènere i el foment de la literatura. Va entrar en l’Acadèmia l’any 2021, en la segona renovació de l’AVL per cooptació. Abans d’entrar en la institució, va ser comissària externa de l’Escriptora de l’Any, Carmelina Sánchez-Cutillas, i actualment és secretària de la Secció de Documentació i Literatura i membre de les seccions de Terminologia i Assessorament Lingüístic i Lexicografia i Gramàtica.

Este divendres tindrà lloc el ple per a elegir tots els càrrecs, començant per la presidència. Si la candidata aconseguix la majoria absoluta, onze vots, continuarà el procés d’elecció de la resta de membres. En el cas que no obtinguera la majoria absoluta dels vots després de tres votacions, es tornaria a iniciar tot el procediment per a convocar una nova sessió plenària en el termini d’un mes, tal com preveu el règim intern de l’AVL.

Compartir el artículo

stats