?

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) celebrarà el pròxim 6 de maig una jornada monogràfica al voltant de l'obra i la trajectòria de l'escriptor i poeta Josep Piera, dins de la sèrie "Escriptors valencians actuals" que la institució normativa va iniciar l'any passat amb la trobada dedicada a Ferran Torrent.

La trobada, organitzada per la Secció de Foment de l'Ús del Valencià, se centrarà "en els diferents vessants de la literatura poètica i la llengua literària de Josep Piera, en els quals es ressaltarà la influència que han tingut la Mediterrània, Itàlia o l'Orient en l'0bra de l'escriptor de la Safor", assenyala l'AVL.

La jornada monogràfica reunirà un nodrit grup d'especialistes i estudiosos de l'obra de Piera, com Gabriel Gracia, Eduard J. Verger, Sam Abrams, Maria Josep Escrivà, Anna Esteve, Manuel Forcano, Donatella Siviero i Jordi Colomina. A més, la institució estarà representada per la presidenta, Ascensió Figueres, i els acadèmics Verònica Cantó, Antoni Ferrando i Josep Lluís Doménech.

Aquesta segona jornada, dedicada als escriptors valencians actuals, "va adreçada a lingüistes, tècnics, treballadors de l'Administració pública, estudiants universitaris, ensenyants i escriptors, i conclourà amb la participació del mateix Josep Piera, que mantindrà un col·loqui amb l'acadèmic Ricard Bellveser", remarca la institució. Les persones interessades a assistir-hi poden inscriure's a través de la pàgina web de l'AVL (www.avl.gva.es), on trobaran la informació i el programa d'aquesta activitat, o també via fax (96 387 40 36) o per correu postal (av. de la Constitució, 284, CP 46019 València). El termini d'inscripció finalitzarà el 30 d'abril.

Una exposició per a l'any de Teodor Llorente

La comissió encarregada de preparar els actes dedicats a l'Escriptor de l'Any 2011, que enguany giraran al voltant de Teodor Llorente (València 1836-1911), ja treballa en el contingut del programa que, com en edicions anteriors, comptarà amb una gran exposició centrada en la producció literària, periodística, política i professional d'un dels màxims impulsors de la Renaixença valencianista.

Igualment, l'exposició s'acompanyarà d'un catàleg monogràfic que, amb el títol "Llorente al llarg del temps" reunirà més de setanta treballs pertanyents a seixanta-cinc autors diferents, que tractaran sobre la vida i l'obra de l'escriptor i la seua influència i repercussió en la vida social valenciana de finals del segle XIX a l'actualitat.

La comissió, presidida per l'acadèmic Antoni Ferrando, preveu la publicació d'una antologia poètica divulgadora de Llorente, una unitat didàctica, un còmic, una auca i un documental de televisió. levante-emv valència