?

L'escriptora Teresa Broseta ha gua?-nyat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil amb l'obra Un gos de pel·lícula. El divendres 27 de maig s'ha lliurat el 21é Premi Carmesina de literatura infantil. El Premi Carmesina està dotat amb 3.000 euros i l'edició de l'obra per Edicions del Bullent.

Nascuda a València l'any 1963, Broseta és llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat de València i en Filologia Hispànica per la UNED. Començà a publicar l'any 2001, arran de rebre el Premi Carmesina 2001 per La botiga del Carme, editat per Bullent. Des d'aleshores, ha publicat una vintena d'obres i ha obtingut nombrosos premis com ara el Vicent Silvestre, el Luna de Aire o el Ciutat de Benicàssim. Encara que conrea especialment la narrativa infantil, ha publicat també poesia, teatre infantil i narrativa d'adults. En Edicions del Bullent ha publicat, a més de La botiga del Carme, Berenars amb Cleopatra i On s'amaga la son?

Teresa Broseta assenyala que rebre el premi Carmesina després de guanyar la primera edició al 20o1 "és com tornar a casa després d'una llarga absència. Perquè va ser precisament un altre premi Carmesina, ara fa 10 anys, el que em va fer creure que la literatura podia arribar a ser per a mi alguna cosa més que un somni, el que em va obrir la porta d'un món que fins a aquell moment desconeixia i em va esperonar a fer camí. No puc imaginar millor manera de celebrar un aniversari".

L'autora comenta l'argument de Un gos de pel·lícula. "Des que Belladona desaparegué volant en la seua granera, fa molts i molts anys, la masia ha estat sempre deshabitada. O això és el que es pensaven tots fins que Nika i Àlex, ajudats per un peculiar regal d'aniversari, fan un inquietant descobriment... Serà l'inseparable gos de Nika qui ens conte l'horripilant aventura que viuen els dos amics. I és que Alf és un gos de pel·lícula!".