València ha acollit aquesta setmana el rodatge de El Camerino, un curtmetratge protagonitzat per Luis Bermejo (Magical Girl, Una paraula teua) i Guillermo Catalá (La tercera llei de Clarke). Escrit i dirigit per Ana Ramón Rubio i produït per LaCremallera Media, l’obra s’endinsa en el món del teatre per a relatar una lluita d’egos i frustracions entre un director fracassat i un actor ególatra que ha decidit no eixir a escena deu minuts abans de l'estrena.

«El Camerino és un curtmetratge que parla de les ombres que habiten a un ser bandejat, però des de l’humor», afirma Luis Bermejo, protagonista de la història. Per a la directora el repte més gran ha sigut gravar amb un actor de deu anys perquè «amb els xiquets sempre és un misteri que no saps com va a acabar encara que després, treballar amb el tàndem Bermejo-Guillermo ha sigut un regal».

Sorpresa final

El moment més destacat del rodatge ha sigut quan la realitzadora ha confessat que el final de la història no era el que estava escrit en els seus guions. «Em va semblar imprescindible que els actors no conegueren el desenllaç del curt a l'hora de treballar els seus personatges», afirma Ana Ramón Rubio, qui ha considerat «molt divertit que hi haguera un gran secret que circulava entre l'equip tècnic durant tot el rodatge». Per a açò s’ha comptat amb la col·laboració de l’actor valencià Álvaro Báguena (La Bicicleta, Vida Abismal).

Aquest nou projecte ha implicat a gran part de l'equip de Sin Vida Propia, webserie valenciana que ha sigut guardonada en festivals d'Estats Units, Canadà i Europa. Els guionistes, Ximo Cardona i Ana Ramón Rubio, han viatjat a Bilbao per a representar a la sèrie en el Bilbao WebFest, el primer certamen de webseries d’Euskadi, tancant així el circuit de festivals d’una comèdia generacional que ha donat la volta al món.

A la cinta participen Pasarela Grupo Audiovisual i de Creatias, estudi de disseny i comunicació.