Parlar de jazz a València és senyalar a Jimmy Glass, un dels clubs més importants d´Europa que manté una programació estable i on actua l´avantguarda que passa per Espanya. Ara el Jimmy Glass celebra el seu vinté cinqué aniversari, i presenta entre març i juny un calendari de grans concerts dins del seu V Cicle de Jazz a la primavera i de l'IX Cicle 1906, en una nova iniciativa per oferir l´actualitat jazzística internacional i la millor programació espanyola en format de club.

Tot un programa d´actualitat i avantguarda que solament es podrà veure en el Jimmy Glass, el local que des del Barri del Carme de València oferiex el jazz més actual, i en alguns casos com a única actuació a Espanya.

Durant eixos quatre mesos passaran pel Jimmy Glass grans estreles, llegendes del jazz, històrics de l´avantguarda internacional, noves i mediàtiques figures i genis del jazz contemporani com Fly, Eric Harland, Al Foster, Tom Rainey, Mark Turner, Jorge Pardo, Canada Day, Tim Berne, Dave Kikoski, Chris Cheek, Mark Guiliana, Ernie Watts o Leo Genovese.

Jazz a la primavera

El V Cicle de Jazz a la primavera s´obri el pròxim 22 de març amb un «dream team» format per Al Foster, Mark Turner, Peter Bernstein, Doug Weiss i Jorge Rossy, que lidera este increïble quintet. Una setmana després, el 29 de març, el club ofereix la presentació del quartet Never, l´última gran associació de Zhenya Strigalev i Eric Harland.

En l´elit de l´avantguarda, ja van actuar el Tom Rainey Trio, amb Ingrid Laubrock i Mary Halvorson el passat 4 de març; mentre que el 19 d´este mes torna al Jimmy Glass Jorge Pardo, en esta ocasió amb Mediterraníes -el trio del pianista Albert Sanz-; i el 27 li arriba el torn al multicultural i original trio del contrabaixista grec Petros Klamplanis, amb el guitarrista Gilad Hekselman.

Al maig i dins del mateix cicle, l´exquisida musicalitat de Canada Day (dia 5), la contundent i històrica avantguarda del saxofonista Tim Berne (dia 11) amb el seu nou quintet Snakeoil, i el trio del carismàtic pianista Dave Kikoski (dia 24).

El cicle de primavera conclou al juny amb els concerts del quintet del saxofonista Chris Cheek amb Jorge Rossy en la bateria (dia 7), i el contundent trio Fly, amb Mark Turner, Larry Grenadier i Jeff Ballard (dia 20).

Cicle 1906

Els concerts del Cicle 1906 patrocinats per Estrella de Galicia comencen el 14 d´abril, amb el Mark Guiliana Quartet amb Shai Maestro; i continuen el dia 16 amb el quartet del llegendari saxofonista i gran estel internacional Ernie Watts, i el modern llenguatge del cotitzat pianista Leo Genovese i el seu trio, amb Francisco Mela en la bateria, l'1 de juny.

El Jimmy Glass és un íntim local d´estil nouiorquí amb una carta de còctels pròpia que està al carrer de Baix de València.