La 5a edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés incorpora en la seua programació els dos últims projectes audiovisuals de la Fundació Horta Sud. Els nou microrelats de la campanya «Anònimes, camins pel canvi» es projectaran demà, divendres 15 de novembre, mentre que el curt animat «Històries de Superació», de Paco Roca, podrà veure's el dimecres 20 de novembre.

L'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) organitza este festival amb l'objectiu de fer arribar a la ciutadania un cinema social. El festival també vol ser un canal de distribució d'obres audiovisuals desconegudes del gran públic. El festival, que va començar el passat 29 d'octubre i finalitzarà el pròxim 28 de novembre, presenta un calendari de projeccions en diferents sales de la província de València.

Campanya pel teixit associatiu

La presentació de la campanya «Anònimes, Camins pel Canvi», que tindrà lloc demà, a les 18:30 hores a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau de València (C/ Universitat, 2), donarà llum a un projecte que es compon d'una sèrie de nou microrelats en el qual han participat nou associacions socials de les províncies d'Alacant, Castelló i València. Així, han col·laborat Mujeres por Mujeres (Jacarilla), Col·lectiu Corfoll (Altea),Novelda Accesible, Femme Força Vinaròs i la Fampa Castelló Penyagolosa, així com La Maranya (Benicàssim).

També han participat en els microrelats l'associació de familiars dels represaliats de la fossa 128 de, Recuperem La Punta, Aturem la ZAL (València) i el Col·lectiu Öbertament (Gandia).

Segons expliquen des de la fuFundació Horta Sud, l'objectiu de la campanya és promocionar la cultura associativa en tot el territori de la Comunitat Valenciana i posar en valor la riquesa del teixit associatiu, i es tracta d'un projecte audiovisual ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Curt animat

El curt animat «Històries de Superació», de l'il·lustrador valencià Paco Roca, es projectarà el dimecres 20 de novembre a les 20:00 hores a la seu de l'Agrupació socialista Ciutat Vella de València (Carrer Na Jornada, 24). En este cas, la campanya té com a objectiu aprofundir en el treball en col·lectiu amb l'objectiu de donar a conéixer la gran quantitat de persones i associacions que lluiten des de la invisibilitat. El vídeo destaca la idea que la ciutadania, unida, pot aconseguir grans coses per a millorar la societat.

Este projecte, del qual també es va crear un llibre, ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació Horta Sud i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, i el curt animat de Paco Roca està a la disposició de totes les sales de cinema de la comarca de l'Horta Sud i de la resta del territori de la Comunitat Valenciana que vulguen projectar-lo, detallen des de la Fundació Horta Sud.