Depedro, el projecte liderat pel cantant i guitarrista Jairo Zavala, s’unix al cicle «Rock, pop..., al Palau» que està organitzant el Palau de la Música de València des del passat mes de novembre i que es desenvolupa a l’Espai Tarongers de l’auditori valencià. D’esta manera, Depedro tancarà este cicle el pròxim diumenge 20 de desembre a les 20.30 hores, pel que han desfilat fins ara El Diluvi, Funambulista, Juno, Senior i el Cor Brutal i Joan Miquel Oliver.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello ha afirmat que amb la presència de Depedro «recuperem el seu concert que no es va poder fer l’any passat i a més, arrodonim un cicle que està tenint una gran resposta del públic, ja que s’han esgotat ràpidament totes les localitats disponibles de cada actuació». A més, Tello ha recordat que des de les institucions públiques «tenim el ferm compromís de donar suport a un sector tan necessitat i tan castigat per la pandèmia com és el musical».

Les entrades per al concert de Depedro, gratuïtes, es podran aconseguir en el web de l’auditori a partir de demà. Cada persona podrà reservar dos localitats.

En esta ocasió, l’artista madrileny i la seua banda posaran en escena un espectacle musical i visual amb el qual faran un recorregut pels seus cinc discos d’estudi. Així, s’escoltaran els temes insígnia de Depedro, els seus himnes i grans èxits, a més de les composicions íntimes i personals del seu últim treball, Érase una vez. Cal recordar que eixe disc està dedicat a la infantesa i la seua translació al directe es basa en la interacció amb l’audiència i l’ús d’instruments acústics i arts visuals.

Depedro va editar el seu debut homònim en 2008, un àlbum gravat amb la formació nord-americana Calexico. Durant més de deu anys, Zavala ha escrit cançons amb influències d’Amèrica Llatina, Àfrica i els Estats Units. Eixos diàlegs i intercanvis amb altres latituds són el fonament de la música del madrileny i han quedat plasmats en els discos Nubes de papel (2010), La increíble historia de un hombre bueno (2013), El Pasajero (2016) i Todo va a salir bien (2018), així com en diversos EPs i remescles. D’altra banda, i gràcies a la seua qualitat, Depedro ha tingut l’oportunitat de tocar per tot el món. En aquest sentit, cal destacar els més de 100 concerts de la gira Todo va a salir bien, que va passar per localitats com Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Santiago de Xile, Berlín i la majoria dels grans festivals d’Espanya.

El cicle ‘Rock, pop..., al Palau’ té com a objectiu oferir propostes que vagen més enllà de la tradicional música clàssica. D’aquesta manera, s’ha aconseguit ampliar i diversificar el tipus de públic que gaudeix de la programació de l’auditori del Passeig de l’Albereda. S’incentiva la recuperació de les actuacions en directe i de la cultura en espais segurs. D’una altra banda, cal recordar que l’accés al recinte es fa a través d’entrades nominatives i amb seients assignats prèviament que respecten la distància interpersonal. A més, l’Espai Tarongers té un aforament limitat per a les actuacions i està condicionat per tal de complir escrupolosament amb totes les mesures de seguretat sanitària (entrada i sortida esglaonades, presa de temperatura i dispensadors de gel hidroalcohòlic).