Amb l’arribada del nou curs escolar, els engranatges tornen a posar-se en marxa amb la publicació de novetats ben potents.

El primer llibre que Sembra Llibres publicarà en el nou curs és d’un autor que no necessita cap presentació: Noam Chomsky. L’editorial valenciana publicarà en la nostra llengua, i en la col·lecció Bàsics, un dels llibres fonamentals del lingüista i filòsof estatunidenc: Sobre l’anarquisme. Una obra breu, accessible i esperançadora per a qualsevol activista o persona interessada a entendre l’anarquisme.

En segon lloc, presenta una novetat dirigida als joves: No hi havia a València... de la guardonada autora alcoiana Mercè Climent. Una poderosa novel·la que ens convida a explorar les identitats i els gèneres i ens ajuda a entendre que hi ha vida més enllà de la immediatesa de les xarxes i les pantalles. Un llibre que naix d’un dels poemes més bells de Vicent Andrés Estellés per estirar el fil de totes les maneres d’estimar que conviuen als carrers de la València actual.

Per últim, ha anunciat amb il·lusió la reedició d’Històries del paradís del’escriptor i músic Xavi Sarrià. Amb l’estil emotiu i directe que el caracteritza, aquestes vint-i-dues històries curtes i colpidores, però amb tocs d’humor i surrealisme, ens posen en la pell de les realitats ocultes del món actual. Un conjunt de relats entrellaçats que recorren els sentiments de la naturalesa humana per convidar-nos a reflexionar sobre les crisis i esperances de la nostra societat.

Amb l’arribada del nou curs, per tant, Sembra Llibres torna a l’activitat reforçant encara més el seu ample catàleg de literatura per a joves i adults. Així, dues de les tres novetats que publicarà l’editorial aquest mes ampliaran la col·lecció Llavors, una nova sèrie que Sembra va estrenar el curs passat, amb format i preu reduït, per apropar la literatura de qualitat al públic jove. Així doncs, aquest setembre, els llibres de Mercè Climent i Xavi Sarrià s’uniran a Memòries d’una vaca, de Bernardo Atxaga, i Tot per l’aire, de Jason Reynolds, en la nova i potent col·lecció Llavors.